fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ Îți dorești o carieră în IT, dar nu știi de unde să începi? Vino la Tekwill Bălți

Citește și:

Elevi, studenți, profesori și chiar antreprenori, cu toții acum pot fi mai aproape de industria IT-ului, după ce în orașul Bălți și-a deschis ușile hub-ul „Tekwill Bălți”. Acesta este dotat cu tehnologii de ultima generație, iar cei interesați de sfera IT se pot deja înscrie la cursurile oferite de program.

DUMITRU VLAH, project manager Tekwill Academy: „Începutul va fi să creștem interesul pentru acest domeniu, ulterior vom merge cu ceva workshop-uri, ateliere practice, iar în 2023 vom încerca să facem și cursurile de programare aici. Dacă vorbim de elevi sau persoane care încă nu au atins majoratul, mereu se întreabă ce o să fac eu după școală, sau unde să mă duc și din păcate ei nu au mereu oportunitatea de a testa o profesie și venind la un atelier ei post să vorbească cu cineva direct care este din domeniu.”

IVAN GUZ, profesor: „Predau cursul Tekwill HTML deja al doilea an și aceștia sunt elevii mei care învață acest curs. Cursurile de HTML includ crearea site-urilor, redactarea și controlarea paginilor. Cum este deja secolul 21 și fără site nu faci nimic, elevii învață să creeze site-uri pentru diferite companii.”

DIANA NANU, director Tekwill Academy Kids: „Timp de cinci ani am dezvoltat proiecte pentru copii cu vârsta de la 3 până la 17 ani, în cazul nostru aici la Bălți am expus oferta de cursuri pentru 7 – 15 ani, deci aici avem două programe de robotică, dezvoltare web site și design grafic. Toate programele noastre sunt create după metodologia STIM, bazate pe proiecte. La Bălți așteptăm începând cu 200 de tineri, copii și tineri pentru ca să fie implicați în programele noastre educaționale.”

Tekwill Bălți va dezvolta conținut educațional și antreprenorial, în conformitate cu specificul local, prin promovarea parteneriatelor între sectorul privat, mediul academic și cetățeni.

PAVEL CURCOVICI, local manager Tekwill Bălți: „Noi invităm pe toți, absolut pe toți ce este Tekwill, care sunt programele și proiectele Tekwill în municipiul Bălți și în nordul Moldovei. E foarte important să observăm schimbările care urmează să fie în oraș, după lansarea acestui centru. În ceea ce privește Tekwill-ul sunt încrezut că vom aduce impact și acest impact va fi revăzut și el trebuie urmărit.”

Vizitatorii au rămas impresionați de cele văzute și vor ca Bălțiul să devină un oraș smart.

„Ce a fost interesant, multe proiecte care arată, tăiate la laser, modelare 3D și programarea la arduino. Pe mine aici m-a adus la programarea arduino.”

„Pe mine mă interesează viitorul orașului nostru și vreau să mă dezvolt și să fiu în pas cu tehnologiile.”

„Datorită la această clădire și la condițiile care le oferă, foarte mari perspective, sper că asta va influența foarte tare orașul Bălți și regiunea din nord în general.”

Tekwill este un program pentru formarea specialiștilor în domeniul IT, finanțat de USAID Moldova și Guvernul Suediei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md