fbpx
17.3 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

/VIDEO/ Jubileul, alături de spectatori. Ansamblul vocal „Cimpoieșul” și „Fanfara” din orașul Glodeni au organizat un concert de zile mari

Citește și:

Concert de zile mari la Glodeni. Ansamblul vocal „Cimpoieșul” a împlinit 10 ani, iar fanfara „Prietenia” – 30 de ani de activitate. Cu ocazia aniversării, la Centrul de Cultură din oraș s-a organizat un eveniment care a adunat la un loc  oaspeți din țară, dar și de peste hotare.

ION URSACHI, Șef secție Cultură și Turism din Glodeni: „S-a înscris o filă istorică pentru cultura din raionul Glodeni, o activitate artistică care cred eu va fi model pentru mai multe raioane, cam riscant dar am făcut fuziunea dintre artă corală și fanfară și până la urmă spectatorul a fost cel care ne-a pus nota.”

LIDIA POPANU, Dirijor de Cor, Școala de muzică Glodeni: „Am primit plăcere de colectivele care sunt la nivel și le dorim succese frumoase mai departe, ne mândrim că în raionul Glodeni, să aibă și pe viitor colective frumoase și să ducă cu faimă arta culturii.”

Prezent la eveniment, reprezentantul Ministerului Culturii a declarat că asemene talente și colective trebuie susținute atât de autoritățile locale cât și de cele centrale pentru că sunt adevărați promotori ai valorilor și tradițiilor noastre.

SERGHEI BOBOC, Consultant din cadrul Ministerul Culturii: „O satisfacție deosebită pentru participarea în cadrul acestui eveniment, aceste două colective care și-au sărbătorit aniversarea de 10 și 30 de ani, încă o dată în plus ne-au demonstrat că sunt niște colective excepționale, să știți că noi întotdeauna la Ministerul Culturii apreciem, la justa valoare aportul și contribuția lor care o aduc zilnic în ceea ce fac.”

Alături de interpreți au fost și colegii de breaslă de peste Prut.

GHEORGHINA GUȘULEA, Dirijorul Corului din Dorohoi, România: „A fost o zi deosebită prin faptul că am remarcat 10 ani ai corului, sau împlinit 30 de ani ai fanfarei „Prietenia”, însă încă o dată am trăit și inimile noastre au bătut în același ritm, am cântat o piesă comună „Corurile Reunite”.”

Publicul a rămas impresionat de acest frumos concert aniversar.

„Foarte bine, păcat că puțini oameni au fost, dar mai des să facă astfel, eu vreau să plâng.”

„Mulțumesc organizatorilor că au organizat un concert minunat, mai ales când au evoluat românii, concetățenii noștri așa să-i numi, dar fără îndoială și ansamblul care a venit de la Hăsnășeni, bravo băieților.”

„Irepetabil, frumos și prin asta totul este spus, absolut toți tind spre un profesionalism perfect, mai puțină vorbă și mai mulă treabă.”

La final toți participanții, conducătorii colectivelor muzicale au primit diplome din partea Consiliului Raional Glodeni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md