fbpx
12.6 C
Бэлць
joi, mai 2, 2024

/VIDEO/ La aniversarea de 60 de ani de la deschidere, Școala de sport „D.Atanasov” are cu ce se mândri

Citește și:

De 60 de ani, Școala de Sport „Dumitru Atanasov” din orașul Sîngerei educă spiritul de campion în discipolii săi. După șase decenii de activitate, instituția se mândrește cu un colectiv onest si profesionist, format din 25 de profesori de toate vârstele. În zi de jubileu, administrația, susținută de autorități, a organizat o festivitate în cadrul căreia i-a remarcat pe cei care contribuie zi de zi la îmbunătățirea condițiilor și calitatea antrenamentelor din cadrul școlii, dar și pe cei care duc faima raionului în întreaga țară.

Profesorii de aici vorbesc cu drag despre tinerii sportivi pe care îi instruiesc. Aceștia spun că la 60 de ani de la deschidere, instituția are cu ce să se mândrească.

ALA CODREAN, antrenor de șah: „Este genul de sport când trebuie să stai la masă sau pe covoraș, să asculți atent, ceea ce pe copil îl captivează, pe unii, fiindcă află multe lucruri interesante, este tabla, cum se mișcă fiecare piesă, unde poate să ajungă ea, cu ce scop ea acolo ajunge. Să lucrezi cu copiii este foarte frumos, mie îmi place să lucrez cu ei, sunt foarte interesanți, este vesel.”

NICOLAE CHELMESCU, antrenor de Judo: „Pe lângă ceea că vrem să ajungem la Campionatele olimpice, noi aici învățăm ce e prietenia, învățăm să ne respectăm unii pe alții, învățăm să apărăm pe cineva mai slab, să nu ofensăm pe cineva mai slab. În general, Judo este un sport unde practic sunt cei mai prietenoși sportivi. Judo este un sport foarte bun pentru a dezvolta un copil fizic.”

CHIRIL ȘUȘU, antrenor de fotbal: „Motivația este importantă, mai ales astăzi, când copiii mai mult iubesc telefonul și atunci eu vin cu o întrebare, daca ei vor să ajungă la visul lor, așa fotbaliști precum văd la televizor, trebuie să te căsătorești cu mingea. Datoria noastră este să găsim talentele, fiindcă nu toți au talentul, dar ele nu sunt neapărat în centru, nu în orașe mari, sunt la periferii.”

Și copii sunt bucuroși că au unde să-și petreacă timpul. Discipolii sunt recunoscători antrenorilor pentru munca depusă ca ei să poată ajunge pe arenele internaționale.

MARINA CIUDIN, elev: „Am luat locul întâi la Campionatul Republicii Moldova, la Bălți, la vârsta de nouă ani. La șah m-a adus mama, după care am fost aleasă în grupa de la grădiniță, am învățat piesele și am mers mai departe.”

GABRIEL GOȘCINARI, campion internațional la haltere: „Sunt antrenori foarte competenți și știu să-și facă meseria foarte bine pentru asta le mulțumim enorm. Generația din ziua de astăzi, precum vedeți, stau doar în telefoane, iar asta nu este bine pentru sănătatea omului.”

Directorul actual, care a preluat cârma acum trei ani spune că atunci când se vrea, chiar și cu bugetul modest pe care îl are domeniul culturii în țara noastră, se pot face lucruri frumoase. Într-un timp scurt, instituția s-a schimbat la față, au fost reparate mai multe săli, a fost amenajată o sală de baie pentru fete și alta pentru băieți, au fost cumpărate utilaje moderne pentru antrenamente.

VIOREL MIDRIGAN, directorul școlii de sport „D. Atanasov”: „Astăzi, Școala de Sport se mândrește cu niște antrenori buni ai sufletului, cu niște antrenori experimentați. Avem de diferite vârste, avem și antrenori care au prins toate timpurile din Uniunea Sovietică până în prezent. Unii s-au împărțit cu tinerii noștri antrenori cu experiența lor. Din 2021 am avut 3,5 milioane de lei, tot cu salariile, ne-am străduit să tragem atenție la totul, la reparație, dotarea sportivilor cu tot ce este necesar, cu inventar sportiv. În anul 2023 avem un buget de 4,454 de milioane, este un buget mai mare față de ceilalți ani, dar și prețurile sunt altele. Se poate de făcut față și aici.”

Școala de Sport „Dumitru Atanasov” are sedii în 10 localități din raionul Sîngerei, unde sunt înscriși peste 600 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO / În Miercurea Mare gospodinele fac curățenie. Ce a învățat Liuba Patlatîi din Sofia, Drochia, de la mama ei

DE MIERCUREA MAREA SE FACE CURAT ÎN CASE LIUBA PATLATÎI, locuitoare s. Sofia: „Până la Sfintele Paști trebuie de făcut...

Avertizare ONU: În Gaza e mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest

În Fâşia Gaza există acum mai multe dărâmături şi moloz decât în Ucraina, a afirmat miercuri responsabilul operaţiunilor ONU...
  sursa: cursbnm.md