fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ La Bălți are loc conferința de lansare a proiectului inovator „Edu – Tech – Agro – Nord”

Citește și:

La Bălți are loc conferința de lansare a proiectului inovator „Edu – Tech – Agro – Nord”, ce vizează dezvoltarea Educației Tehnologice Agricole pentru zona de nord a Republicii Moldova. Proiectul este implementat de ACETI și finanțat de USAID.

Prin intermediul acestui proiect, se dorește crearea unei punți solide între educație și tehnologie, în vederea pregătirii viitoarei generații de agricultori pentru provocările și oportunitățile aduse de era digitală.

Evenimentul reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea calității și eficienței sistemului de învățământ agricol în regiunea nordică a țării. Participanții la conferință au inclus reprezentanți ai ACETI, parteneri locali, autorități locale, precum și membri ai comunității academice și agricole.

Prin lansarea acestui proiect, se anticipează o transformare semnificativă a sectorului agricol din nordul țării, având un impact pozitiv atât asupra producției agricole, cât și asupra formării viitoarelor generații de fermieri. „Edu – Tech – Agro – Nord” reprezintă o inițiativă care marchează un pas important către modernizarea agriculturii românești prin investirea în educație și tehnologie.

Proiectul va promova instrumentele tehnice pentru agricultura modernă și drona agricolă multispectrală, cu scopul de a crea un ecosistem agricol mai sustenabil și competitiv. 

Implementarea cu succes a acestui proiect va permite generarea și testarea unor soluții eficiente și durabile pentru provocările cu care se confruntă agricultura din nordul Republicii Moldova, de la degradarea resurselor naturale și lipsa forței de muncă la creșterea prețurilor la resursele energetice, îngrășăminte și combustibili, precum și impactul ecologic al metodelor tradiționale de producție agricolă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md