fbpx
17.7 C
Бэлць
joi, iunie 13, 2024

/VIDEO/ La Bălți copiii vor putea merge la grădiniță toată vara

Citește și:

Cu mai puțin de o săptămână înainte de sezonul estival, părinții sunt îngrijorați că instituțiile preșcolare din municipiul Bălți s-ar putea închide, iar copii nu vor avea ocupație pe timpul zilei. În acest an, însă, autoritățile locale garantează că grădinițele vor activa în regim normal, iar în caz de necesitate educatorul va fi înlocuit sau grupele vor fi comasate. Tinerele mămici spun că ar fi foarte bine dacă micuții ar putea merge la grădiniță toată vara, iar graficul s-au prelungi măcar până la ora 18.00.

„Eu voi fi nevoită să stau acasă sau să mă concediez, cine o să mă țină la lucru. Una ce-mi doresc pentru grădinițele noastre este să lucreze până mai târziu, ar trebui să lucrează până la 17.00, dar ele nu lucrează până la 17.00.”

„Fiecare are dreptul la concediu, dar sunt foarte mulți părinți care lucrează  până târziu și eu cred că trebuie să lucreze, trebuie să se organizeze cumva ca două grupe să se unească. Părerea mea este că grădinița trebuie să lucreze vara.”

„Părinții lucrează și vara și ar fi bine desigur. Să lași copilul cu cineva sau să-l iei la serviciu este foarte dificil atât pentru copil, cât și pentru mamă.”

„Ar fi bine pentru părinții care vor să lucreze. Știți, este o necesitate, cei care au bunei, numai bine, dar cei care nu, ieșim din situație cumva” , au spus bălțenii.

Primarul de Bălți spune că în acest an copiii vor putea frecventa grădinițele chiar dacă în unele instituții preșcolare vor avea loc lucrări de reparație sau educatorii vor merge în concediu.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Cum au lucrat așa și vor lucra, acele grădinițe în care plănuim să facem reparație vor fi închise, dar grupele deschise vor fi frecventate de către copii. Grupele în care se va face reparația vor fi transferate în alte grădinițe. Dacă educatorul va ieși în concediu, atunci se va propune un alt educator sau mai multe grupe vor fi comasate.”

Pentru ca copilul să poată frecventa toată vara grădinița, părinții trebuie să prezinte un certificat care confirmă faptul că nu pot beneficia de concediu plătit de la locul de muncă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md