/VIDEO/ La Bălți s-a deschis un spital modern. „Novamed Nord” va pune la dispoziția pacienților servicii de calitate

0
697

Premieră pentru nordul Republicii Moldova. La Bălți a fost deschis un spital modern. „Novamed Nord” este cea mai mare și mai dotată instituție medicală privată din regiune, care deține propria policlinică, centru imagistic, laborator, bloc operator, unitate de primiri urgențe, terapie intensivă, cel mai performant laborator de cateterism și maternitate.

Cu o suprafață de peste 6000 metri pătrați și o capacitate de 85 de paturi, Spitalul Polivalent „Novamed Nord” este dotat cu tehnologie ultramodernă, dispune de autonomie electrică, cu cele mai performante sisteme de menținere a funcțiilor vitale.

ION POPVICI, fondator NOVAMED NORD: „Una din misiunile spitalului nostru este acea, ca pacienții din nordul țării, inclusiv cei care sunt deja ai noștri într-un fel, care sunt deserviți în Chișinău să poată să fie deserviți aici într-un volum deplin, acel care beneficiază acum în capitală.”

INGA POPOVICI, fondator NOVAMED NORD: „Nordul republicii din păcate nu are tot spectrul de servicii care noi ni-l propunem să-l dezvoltăm la spitalul polivalent Novamed, începând cu cardiologia, oftalmologia și multe alte specialități care le vom starta, pas cu pas, le vom starta pe etape.”

Aici pacienții vor putea beneficia atât de servicii de diagnostic și tratament, cât și de recuperare medicală așa cum „Novamed Nord” acoperă o multitudine de specialităţi.

VITALII CUȘNIR,  oftalmolog-oftalmochirurg: „Aici o să fie medici noi, dar noi arătăm cum trebuie să funcționeze tot și sperăm că o să fie nu mai rău, chiar mai bine decât în centru.”

VALERIU CUȘNIR, șef de catedră de oftalmologie și optometrie: „Foarte mulți pacienți nu pot ajunge în Chișinău, din cauza că este departe, din cauza că ei rău se mișcă, din cauza că au o mulțime de probleme și probleme materiale, aici în primul rând s-a rezolvat problema cu mișcarea, este cu mult mai aproape.”

DORIN LISÎI, Președintele Uniunii Instituțiilor medico-sanitare private: „Ridică un nivel foarte înalt al calității serviciilor medicale aici pe loc, la nord, în același timp și sectorul public va fi nevoit să mențină același nivel înalt  de calitate a serviciilor pentru populație, până la sfârșit, câștigă omul de rând.”

Printre pacienții „Novamed” se numără și Boris Grițunic, fostul arhitect șef al municipiului Bălți. Acesta a trecut prin cinci intervenții cardiace realizate de medicul cardiolog intervenționist Ion Popovici. Iar atunci când a aflat despre intenția de a fi deschis la Bălți spitalul polivalent, Boris Grițunic a oferit tot suportul necesar.

BORIS GRIȚUNIC, fost arhitect șef al mun. Bălți: „Eu cred și consider că toată populația din Republică, într-un interval de 1-3-5 ani trebuie să treacă obligatoriu coronografia aici și tomografie. Pentru că prin asta se determină posibilitățile de a evita unele probleme de sănătate. Cu cea mai mare plăcere când a apărut la el ideea de a amplasa în Bălți un obiect, i-am acordat sprijin la selectarea terenului pentru asta, i-am găsit organizație de proiectare și alte probleme de care avea nevoie, pentru că eu știam, Popovici este un medic de încredere.”

Locuitorii din nordul țării spun că o astfel de instituție este extrem de necesară în regiune.

„Așa cum serviciile din domeniul sănătate sunt foarte importante, oamenii au nevoie de ele tot timpul și își doresc calitate în acest domeniu.”

„Ceea ce deja activează aici în regiunea e puțin și faptul că vom avea aceste spital este foarte bine, în plus nivelul înalt de profesionalism și echipamentul medical pe care l-am văzut aici ne va ajuta să creștem nivelul serviciilor medicale din regiune.”

Echipa medicilor Novamed, precum și prietenii fondatorilor Novamed Nord, au venit cu un mesaj de susținere și felicitări.

ARTUR IEȘANU, medic urolog NOVAMED:„ Noi suntem ca medici foarte încurajați de acest fapt, ne dorim ca realizarea acestui plan să se inaugureze cu rezultate dorite și totodată este un pas important în dezvoltarea medicinei din Moldova.”

OLESEA GULER, medic pediatru Novamed: „Va fi un avantaj enorm pentru că și distanța este mai mică pentru a ajunge la un specialist și serviciile medicale care vor fi oferite aici la fel sunt o oportunitate foarte mare.”

CESLAV CIUHRII, om de afaceri: „Ceea ce vedem astăzi, un loc în care alinăm durerea oamenilor și ei vin de fiecare dată cu multă speranță și acesta este un lucru important.”

„Novamed Nord” este un spital acreditat în tratamentul intervențional pentru patologiile cardiovasculare, inclusive infarctul miocardic acut și alte stări de urgență.

(P).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.