fbpx
1.5 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

/VIDEO/ La Pepeni, hramul este sărbătorit cu mult fast. Ziua a început cu slujba religioasă și a continuat cu un concert de zile mari

Citește și:

Mare sărbătoare la Pepeni, Sîngerei. De ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil localnicii sărbătoresc hramul satului. Dis de dimineață toți au mers la slujba religioasă, ziua s-au petrecut cu rudele, iar seara și-au dat întâlnire în centrul localității la hora satului.

„Hramul în localitate îl sărbătorim cu familia, cu rudele și de fiecare dată ne strângem la o masă mare așa ca la fiecare sărbătoare, e plăcut, e frumos pentru că este o sărbătoare națională a noastră, a satului și de fiecare dată petrecem cele mai frumoase momente.”

„Azi am avut timp să venim oleacă să vedem concertul, nepoata, neamurile, iaca toți împreună suntem. Anul acesta mai frumos și dă Doamne să fie și mai pe urmă tot așa să fie ca anul acesta deja, mie îmi pare că va fi tot frumos.”

„O întâlnire cu prietenii, cu neamurile, cu hramul satului. – Așteptați oaspeți diseară? – Deja au fost și încă mai așteptăm dacă o să mai vină, al doilea round sau cum se spune.”

„Suntem foarte bravo. Bărbatul e din Pepeni și mă uit poate o să fie rude poate să mă mai cheme cineva la hram poate cu așa ocazie.”

Nicolae Glib a fost cel care a dat tonul sărbătorii, îndrăgitul interpret a cântat pentru consătenii săi cele mai alese melodii.

NICOLAE GLIB, interpret de muzică populară: „E un prilej de întâlnire între oameni, între rude, neamuri și așa că eu cu mare drag aștept această sărbătoare și dacă se mai întâmplă și mă mai invită să mai cânt, eu cu drag vin și cânt la sărbătoarea satului.”

Primarul nou ales, Oleg Cernei, spune că hramul satului este o sărbătoare care îi unește pe toți.

OLEG CERNEI, Primarul comunei Pepeni: „Astăzi este hramul localității, Sfinții Arhangheli Mihail și Gabriel, cu această ocazie am realizat această frumoasă sărbătoare cu mari interpreți de muzică populară, Nicolae Glib, Igor Cuciuc, Anatol Latîșev, ansamblul de dansuri Brâuleț. Am zis, hai să facem hramul de unitate a comunei Pepeni, iată această sărbătoare trebuie să ne unească, să ne facă mai buni.”

Gospodinele au pregătit cele mai alese bucate pentru ziua de astăzi, pe gustul tuturor oaspeților.

MARIA GHIMPU, Locuitoarea comunei Pepeni, raionul Sângerei: „Așteptăm, iaca o venit cuscra acum, dar mai aștept. Am pregătit bucate, am pregătit răcituri, sarmale, pârjoale, clătite, rață umplută, noi așa spunem la țară, rață umplută, aceasta este sațul casei.”

În satul Pepeni locuiesc aproximativ 4 mii de locuitori.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Casa Albă îl trolează pe Putin după ce a anunțat că va candida din nou la președinția Rusiei

Casa Albă a reacţionat cu ironie la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin că va candida pentru un nou mandat...

Cine sunt campionii naționali la Judo în 2023

Judocanii din Republica Moldova au concurat la o nouă ediție a campionatului național. Aproximativ 230 de sportivi au luptat...
  sursa: cursbnm.md