fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ La școală sau la grădiniță prin noroi. Municipiul Bălți, corigent la capitolul reparații și construcții drumuri

Citește și:

Prin noroi și băltoace, așa ajung copiii la școlile și grădinițele din Bălți pe timp ploios. Capitala de nord a țării este corigentă la capitolul calitatea și reparația drumurilor de acces spre instituțiile de învățământ și sectoarele locative din oraș. Chiar dacă în fiecare an autoritățile locale alocă bani pentru întreținerea drumurile, majoritatea drumurilor din curțile blocurilor locative arată dezastruos.

„Normal că nu este normal. Este foarte…mai ales aceste ogrăzi este mizerabil. În fiecare dimineața copilul să plece la grădiniță sau la școală este imposibil.”

„Desigur că este strașnic. Oare este normal, estre strașnic. – Încă un pic și vedem că va din fin cap până în picioare. – Acolo așa și era, în acea băltoacă este tare adânc, dar trecem cu încălțăminte de schimb.”

„Foarte complicat. Mai mult că eu nu locuiesc în oraș și să ajung este greu. Mi-aș dori, ar fi foarte bine ca drumurile din Bălți să fie ideale și frumoase, ca să nu mai fie atâta glod.”

Nu doar școlarii și copii care merg la grădinițe întâmpină greutăți pe drumurile din Bălți, dar și vârstnicii, cărora le este foarte greu să mențină echilibrul prin noroi. Lidia Neserciuc locuiește de 57 de ani într-un bloc cu cinci etaje de la Cartierul 8. Pensionara spune că pe an ce trece drumurile din curți se strică tot mai tare, iar nimeni nu se grăbește să le repare.

LIDIA NESERCIUC, pensionară: „Acesta nu este un drum, este o povară. De câțiva ani ne chinuim cu acest drum. Ne-am adresat nu o dată la autoritățile locale, dar fără sens. Bani nu sunt, nimic  nu putem face. Să se pună bordură, să se facă o trecere, să înlăture această năpastă, nimeni nu are nevoie de asta, nimănui nu-i este interesant, bani nu-s. Toată umezeala ajunge în apartamente, dar acolo sunt copii mici, bătrâni, de asta este o povară, nimeni nu are nevoie de noi.”

Contactat telefonic, administratorul Întreprinderii Municipale Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți, Serghei Juraveț, a declarat pentru TV Nord că,  reparațiile drumurile din Bălți vor fi reluate odată ce condițiile meteo vor fi favorabile, adică la sfârșitul lunii martie.

În 2022, Primăria municipiului Bălți a primit cu destinație specială din partea bugetului de stat 35,841 de milioane de lei pentru reparația străzilor, în 2023 această suma este de doar 35,056 de milioane, asta deși costurile materialelor de construcție au crescut considerabil. În capitala de nord a țării sunt 222 de kilometri de drum, iar pentru reparație lor capitală este nevoie de 3 miliarde de lei.

Banii alocați în mun.Bălți pentru reparația drumurilor

2022 – 35,841 de milioane de lei;

2023 – 35,056 de milioane de lei;

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md