fbpx
15.8 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ La Telenești va fi construit un teren de joacă. „Copiii noștri se joacă în cimitir”

Citește și:

„La cimitir, pe gard la cimitir fuguța, fac cercul, oare pe gard se suie, iată unde se joacă copiii noștri, așa că lasă-i să facă.”

La Telenești va fi construit un teren de joacă, în cadrul unui proiect de revitalizare.

„Foarte super să faceți un teren de joacă, că uitați-vă sunt copii și în partea aia, pe altă stradă și în partea asta și nu au nici un teren de joacă. Absolut deloc în regiunea asta, iată ei se joacă aici pe traseu.”

„Am doi copii, am băiat și fată. Ei nu au unde se juca, ei se duc acolo în fund, eu nu pot să îi supraveghez, ei se duc toți acolo se adună, poate să nu se ducă să fumeze, dacă copilul stă în fața ta, este teren de joacă, părintele vine și se uită, că el e aici.”

Proiectul „Revitalizarea ca oportunitate pentru impulsionarea dezvoltării socio-economice a zonelor degradate din orașele moldovenești” a fost inițiat de Fundația Terra Humana din Polonia.

NICOLAE NASTAS, secretarul Consiliului Orășenesc Telenești: „Zona unde ne aflăm, asta este una din zonele degradate, care urmează acum să o revitalizăm. Consultând populația din regiunea dată, vrem ca aici să construim un teren de joacă pentru copii, teren de joacă și fitness, pe porțiunea aceasta, deoarece sunt aici mulți copii, care nu au posibilitatea, nu au spațiu de joacă.”

Partenerul Fundației Terra Humana în RM este Asociația Obștească Moștenitorii.

MARIANA BALAN, șefa Direcției Protecția Copilului, asistență socială Telenești: „Am fost invitată să creăm un grup de lucru pentru analiza unui proiect care urmează să fie implementat în raionul Telenești, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și ne-am axat anume pe crearea unui spațiu de joacă pentru copii într-o zonă a orașului.”

DIANA LAZĂR, directoarea grădiniței Andrieș din Telenești: „Revitalizarea orașului Telenești este necesară zic eu, de faptul că se creează condiții pentru noi tinerii aici acasă în orașul de baștină, o să contribuie ca tineretul să rămână aici pe loc acasă.”

PAWEŁ MENTELSKI, consultant din Polonia: „Continuăm munca în cadrul acestui proiect, conform conceptului propus de autoritățile din oraș, pentru programul de revitalizare. Oferim la aceste întâlniri partea metodologică și procesele de muncă pentru inițierea procesului de revitalizare.”

Proiectul este cofinanțat în cadrul programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia și se implementează în 6 localități din Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md