fbpx
15.8 C
Бэлць
sâmbătă, mai 25, 2024

/VIDEO/ Lemne în valoare de peste 100.000 lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva

Citește și:

Trei angajați ai agenției Moldsilva ar fi vândut în mod ilegal lemne în valoare de peste 100 000 de lei. Potrivit PCCOCS, investigațiile pe acest dosar au fost inițiate în decembrie 2022. Atunci, au avut loc 60 de percheziții și au fost reținute cinci persoane, pentru defrișări ilegale de circa 1 milion de lei, iar în dosarul de bază investigațiile continuă.

Astfel, pe banca acuzațiilor vor compărea un director interimar al unei întreprinderi de silvicultură, un șef interimar de ocol silvic și un pădurar. Potrivit PCCOCS, aceștia la fiecare defrișare legală a masei lemnoase nu includeau în măsurări anumite volume de lemne și nu le contabilizau, astfel încât banii din vânzarea acelor volume le reveneau ilegal.

În urma unor defrișări legale, bănuiții au adăugat în mod ilegal la fiecare din ele cantități de masă lemnoasă de specii tari, în valoare de 26.000 lei, 27.000 lei și 60.000 lei. Ulterior, aceștia vindeau lemnele cu câte 800 – 1000 lei pentru un metru ster, iar banii îi împărțeau între ei.

Conform legislației, aceștia riscă închisoare de la 4 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

De asemenea, PCCOCS informează că urmează ca Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani să se pronunțe, timp în care persoanele (un bărbat cu vârsta sub 50 ani și doi peste) beneficiază de prezumția nevinovăției.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Festivalul Bășcuțelor a adunat sute de vizitatori la Țîra: Bucatele tradiționale și de artizanat nu au fost lipsite

Satul Țîra din raionul Florești a fost în weekend gazda celei de-a patra ediții a Festivalului Bășcuțelor Evenimentul a reunit...

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat

Armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei, situat în apropierea localităţii Ocheretîne, unde a...
  sursa: cursbnm.md