fbpx
23.1 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Letonia va susține orașul Bălți. Ambasadorul Uldis Micuts a vizitat capitala de nord

Citește și:

Municipiul Bălți se va înfrăți cu Daugavpil, al doilea oraș ca suprafață din Republica Letonia. Despre asta a anunțat Excelența Sa, Ambasadorul Leton în țara noastră Uldis Micuts, aflat într-o vizită oficială. Primarul de Bălți a declarat că speră la o colaborare durabilă și fructuoasă.

ULDIS MICUTS, Ambasadorul R.Letonia în R.Moldova: „Moldova a luat un parcurs puternic și stabil, cel al integrării europene, a primit statutul de candidat. Noi, la rândul nostru, Letonia, am reușit să parcurgem acest drum și am acumulat multă experiență. Ne dorim mult să împărtășim aceste practici și experiențe cu orașul Bălți. Cred că aceasta este prima direcție, dar nu ultima, vom lucra mai departe practic asupra acestori scopuri.”

Excelența Sa a remarcat că municipiul Bălți este un oraș frumos, cu perspective mari.

ULDIS MICUTS, Ambasadorul R.Letonia în R.Moldova: „Aveți tineret foarte frumos, dar și orașul este frumos, iar astăzi ne-a reușit să alungăm toți norii și să avem o zi minunată, o dimineață minunată și astă ne oferă o energie și sper că ziua noastră va fi una productivă, ca în timpul apropiat să revenim și să ne plimbăm toată ziua, posibil să-mi iau și familia cu mine.”

Nicolai Grigorișin a declarat că Letonia este gata să acorde sprijin orașului Bălți atât în dezvoltare culturală, economică cât și în dezvoltarea infrastructurii locale.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Cred că va fi  o colaborare fructuoasă pentru orașul nostru, pentru Bălțenii noștri. Pot să reamintesc că am avut relații apropiate și bune cu Letonia, amintiți-vă de balsamurile din Riga, sardinele mereu erau aduse la Bălți și vândute. Vom fi doar fericiți să reînnoim relațiile noastre prietenoase dintre două țări, cu orașul cu care este deja semnat acordul cu Daugavpils. Suntem gata de colaborare, suntem deschiși.”

Cu prilejul vizitei Excelenței Sale la Bălți, în incinta Pinacotecii din oraș a fost amenajată o expoziție dedicată succeselor Republicii Letonia, care este deschisă pentru toți doritorii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md