fbpx
18.8 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Localitate paralizată din cauza ninsorilor. Cum s-au descurcat oamenii de la Suvorovca până la venirea drumarilor

Citește și:

În unele localități din nordul țării autoritățile au întârziat cu deszăpezirea drumurilor. Este și cazul satului Suvorovca din raionul Fălești, unde noaptea trecută a nins abundent, iar astăzi până la amiază drumurile erau încă pline de zăpadă.

Pe acest bărbat l-am întâlnit la intrarea în sat. Din cauza ninsorii, aseară a nimerit cu mașina în șanț și pentru că nu a putut să o scoată, astăzi a venit după ea.

„Mergeam în ospeție de Crăciun și nu am ajuns.”

Și mașina care aduce produse alimentare a străbătut cu greu până la magazinul din localitate. Probleme au fost și cu autobusul care circulă spre Bălți, dar care nu a putut ajunge la destinație.

„Un pic a fost paralizat, pâine nu a fost în sat, nu putea mașina să ajungă, microbuzele, pâine nu a fost, a fost o problemă.”

„Greu a fost, băieții au împins, pâinea au adus, dar băieții au împins, la noi de fiecare dată e aceeași situație când e zăpadă. Nu e nici un autobus nimic azi, așa că… azi e mai bine, iată va trece tractorul și va fi mai bine.” 

Oamenii spun că au curățit cărările cu puterile proprii, așa ca să se poată deplasa.

„Singuri cu puterile proprii, totul singuri. Aseară tractorul a fost cel de la Fălești, așa se spune, dar în sat nimic, prin sat noi singuri. Iată azi trebuia pentru autobuz de curățit, șoferul a spus că singur a curățit în partea acea, dar în oraș oamenii nu putut pleca.”

„De ieri de când a început să ningă, nimeni nimic nu a strâns. Cum ne descurcăm, iată așa, nu ieșim, suntem bătrâni, e greu.”

„Iată așa, cu bețișorul, încetișor, ce să facem. Vor curăța în curând. Este un singur tractor la fermă la noi. Au făcut la Pompa și veni încoace.”

În localitate, drumurile au început să fie curățite abia în această după amiază.

Menționăm că până pe 10 ianuarie, în Republica Moldova este activ Codul Galben de schimbare bruscă a vremii. În raioanele din nordul țării se vor înregistra temperaturi de până la -15 grade Celsius pe timp de noapte.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md