fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ Locuitorii din nordul țării așteaptă cu nerăbdare începerea negocierilor de aderare: „Mergem spre Europa”

Citește și:

Anunțul pozitiv al Consiliului European este un motiv de bucurie și speranță pentru locuitorii din nordul țării, care așteaptă cu nerăbdare începerea negocierilor de aderare. Aceștia spun că doar alături de Uniunea Europeană văd o oportunitate de dezvoltare, stabilitate și prosperitate a Republicii Moldova.

„Părere foarte bună, mergem spre Europa, care nu vor, pot să rămână, pot să se ducă în Rusia, de pildă. Cum o să ne străduim, cum o să ne așternem, așa li o să dormim.”

„La noi copiii locuiesc în Europa, fiicele, nepoatele, noi absolut suntem pentru culoarea verde în Uniunea Europeană.”

„Sperăm la asta. Că o să fim, da peste 4 – 5 ani de zile, nu mai degrabă. Pasul s-a făcut, așteptăm și ceilalți pași să meargă înainte și sperăm la toate că avem copii avem nepoți.”

„Este un proces pozitiv, dar abia este un început de drum. Turcia duce din 1963, depinde de la speță la speță, la anul avem alegeri și foarte importante în dependență de rezultatele acestora vom avea și rezultatele negocierilor corespunzător.”

„Dacă această integrare ar îmbunătăți situația de viață a oamenilor, atunci nu aș avea nimic împotrivă.”

„Totul ce se face se face spre bine, dar viața va arăta, în orice caz noi vrem pace, noi vrem să trăim împreună cu prietenele noastre. Degrabă nu, dar peste vreo 15 ani cred că da, poate, dar nu se știe, numai Domnul știe.”

Totuși sunt o parte din cetățeni care încă privesc sceptic integrarea în Uniunea Europeană sau nu doresc deloc ca Republica Moldova să devină parte a comunității UE.

„Nu este timpul încă și noi nu suntem pregătiți pentru aceasta și ce va da nouă aceasta, pentru noi nimeni nu va putea face nimic, oricum noi singuri trebuie să facem tot, dar să așteptăm că ne vom integra în Uniunea Europeană și ei ne vor trimite bani și noi vom trăi.”

„Poate tineretul vrea, dar eu de exemplu sunt toți duși, nepoții mei sunt duși toți peste hotare că altfel nu trăiești. – În Europa? Da.”

„Mă gândesc că dacă o să ajungă la 80 de ani, atunci tot nu o să fie încă, nu sunt toți serioși. O să fie uniți și nu o să fie mincinoși o să facă, dar dacă o umblă cu mâța în sac și cu coada afară, nu o să facă nimeni, nimic.”

„Eu totuși sper că nu va fi degrabă, pentru mă repet iarăși, nu aș fi dorit, eu personal nu mi-aș dori să ne integrăm în această Uniune Europeană, mie îmi este bine și așa, ca să păstrăm neutralitatea noastră.”

Amintim că ieri, 14 decembrie, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare la UE cu Ucraina și Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Locuitorii din nordul țării așteaptă cu nerăbdare începerea negocierilor de aderare: Mergem spre Europa - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Aceștia spun că doar alături de Uniunea Europeană văd o oportunitate de dezvoltare, stabilitate și prosperitate a Republicii Moldova, transmite Ultimelestiri.md cu referire la tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md