fbpx
16.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

/VIDEO/ Locuitorii din nordul țării, de Ziua Independenței: „Moldova e încă un stat în formare, multe au început dar nu le-au dus la un bun sfârșit

Citește și:

Un stat fragil cu economia la pământ, sărăcie și corupție. Locuitorii din nordul țării spun că au avut parte de multe dezamăgiri de-a lungul celor 31 de ani de independență, majoritatea le leagă de  guvernările care s-au perindat fără să înțeleagă de fapt care sunt nevoile oamenilor. Dar se arată convinși că lucrurile se vor schimba și copii lor vor trăi într-un stat prosper.

 

Oamenii spun că cel mai mult i-a dezamăgit de-a lungul anilor corupția și risipa banilor publici.

Corupția a înflorit și s-a înrădăcinat, acum trebuie aceste rădacini de stropit și e cam greu și asta e problema numarul unu.

S-au alocat bani pentru reparația drumurilor și nu am văzut rezultate, s-au alocat bani pentru tineri și nu am văzut activități, deși, au fost nu multe, bani mulți, dar activități nimic.

Bani de peste hotare, milioane venite pentru bunăstarea poporului, da ei mai mult lor, mai puțin nouă. 00.25 MUSCA 00.41 Au făcut foarte mari greșeli că poporul a fost în nedumerire, în neștiință, a fost ținut cu poliția în frică, să nu deschidă gura, să nu iasă la protest.

Sunt însă și din cei care mai cred că copiii și nepoții lor vor avea un viitor mai bun.

Ascultați, eu cu mare plăcere pot să spun că noi suntem mândrii de guvernarea pe care o avem la ziua de azi și ne pare foarte bine de toate schimbările ce se fac la noi în țară și credem într-un viitor luminos pentru noi și nepoții noștrii.

La 31 de ani de independență, locuitorii din nordul țării cel mai mult își doresc „pace”.

Cel mai important sănătate, pace, cel mai principal sănătate și pace în țară.

Eu le doresc tuturor în lumea întreagă pace să fie și să fie mai buni unii cu alții, indiferent de naționalitate.

Pe 27 august în anul 1991, deputaţii primului Parlament şi o mare de oameni adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale au scris cel mai important capitol al istoriei noastre: au votat declaraţia de independenţă. Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova a fost votată de 278 din totalul celor 372 de deputaţi din primul Parlament. Astfel, Moldova a devenit a şaptea ţară din URSS care şi-a proclamat suveranitatea faţă de Uniunea Sovietică, urmând Belarusul şi Ucraina.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Cum va fi vremea astăzi, 25 septembrie

Vreme fără precipitații și temperaturi generoase pentru această perioadă, prognozează pentru 25 septembrie Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Vântul va sufla...

Floarea cu miros de cadavru ar putea să dispară pentru totdeauna. Avertismentul oamenilor de știință

Rafflesia, floarea care emană un miros puternic de carne putredă, motiv pentru care a și fost denumită floarea-cadavru, i-a...
  sursa: cursbnm.md