0.1 C
Бэлць
vineri, ianuarie 27, 2023

/VIDEO/ Mai smeriți și plini de credință, sute de enoriași au mers la slujba de Florii

Cele mai citite

Plini de smerenie, evlavie și credință în Dumnezeu, sute de enoriași au mers în dimineața Floriilor la biserică. Oamenii au luat și crenguțe de salcie cu ei, se spune că odată sfințite, acestea aduc binecuvântare în case. Creștinii ortodocși sărbătoresc în ultima duminică dinaintea Paștelui intrarea lui Isus Hristos în Ierusalim.

Enoriașii care au venit la slujba de Florii, la Biserica Tuturor Sfinților din Bălți,  au spus că, îndeosebi de sărbători, trebuie să-i mulțumim lui Isus pentru tot ce ne-a dăruit.

„Este o sărbătoare tare mare, frumoasă, creștinească, pe care o așteptăm timp de un an. Domnul Isus Hristos a intrat în Ierusalim. Să ne închinăm Domnului și să-i mulțumim pentru tot ce ne dăruiește.”

„Ca să ne iertăm păcatele, să ne îngrijim, să fim mai buni la suflet, să avem pace pe pământ și pâine pe masă.”

„Clar lucru că am venit cu sufletul deschis, pentru noi este sărbătoare, așa au sărbătorit toți strămoșii noștri, sărbătorim și noi, este ceva important pentru noi”, au spus enoriașii.

Crenguțele de salcie sfințite pot fi sădite în grădină sau puse la icoane.

„Este Dimunica Floriilor, este o sărbătoare mare ca ziua de Paște. Ma rugat părintele Vitalie să o sădesc, ca să crească din ea un pom, cred că asta voi face.”

„Gândurile sunt la copii, la nepoți, ca toți să fie sănătoși, să fie totul minunat. Bunica ma îndrumat să merg la biserică și să aduc o crenguță pentru sănătatea nepoților, pentru tot binele din acest an.”

„Acesta este întâlnirea Domnului, intrarea Domnului în Ierusalim. Noi toți, în semn de stimă și iubire, trebuie să-l întîlnim cu floricele”, au declarat creștinii.

Preotul Bisericii Tuturor Sfinților, Vitalie Bârladean, a ținut să menționeze că atunci când Mântuitorul Nostru a intrat în Ierusalim, oamenii î-l așteptau cu crenguțe de copal, iar în carea lui așterneau flori și veșmânte.

VITALIE BÂRLADEAN, preotul Bisericii Tuturor Sfinților, Bălți: „Însuși Mântuitorul s-a pregătit ca să intre în Ierusalim, a trimis pe ucenici să ia o asină cu mânz de la un om, ecesta îndată i l-a dat, pentru că Domnului îi trebuie. Prin aceasta, și-a arătat puterea sa Dumnezeească,  că el, mai întâi, l-a înviat pe Lazăr, cel care de patru zile era mort. Atunci când a intrat în Ierusalim, toți au cântat Osanale, l-au slăvit pe Dumnezeu ca pe un împărat al împăraților.”

Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

În această zi se sfințesc prin rugăciune și stropire cu agheasmă ramuri înmugurite de salcie, ca simbol al biruinței vieții asupra morții. Crenguțele de salcie amintesc de ramurile de finic și de măslin cu care a fost întâmpinat Mântuitorul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimile știri

Până în toamnă, la Bălți va fi construit un heliport. Unde va fi amplasat  

Până la sfârșitul lunii septembrie, în municipiul Bălți va fi dat în exploatare un heliport pentru elicoptere medicale. Banii...
  sursa: cursbnm.md

Vezi mai multe știri