fbpx
10.9 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ Maidanezii din Bălți, tot mai agresivi. O haită de câini a sfâșiat o pisică: Săptămâna trecută un copil a fost mușcat

Citește și:

Problema maidanezilor din Bălți devine tot mai gravă de la o zi la alta. În această dimineață, o haită de câini a sfâșiat o pisică, chiar în curtea unui bloc de locuit din oraș. Din imaginile video, trimise redacției noastre de către un urmăritor, se vede cum mai mulți câini au atacat pisica. Potrivit autorului imaginilor, în apropierea acestui loc se află un teren de joacă, iar în locul pisicii putea fi un copil.

Un caz similar a avut loc săptămâna trecută, la Bălțiul Nou unde un copil de 6 ani a fost mușcat în două locuri de către un maidanez.

Fetița mea a fost mușcată marți de un câine fără stăpân. Ce se poate de făcut în acest caz? La cine trebuie de adresat”, a scris mama copilei.

Aceste incidente au generat un val de îngrijorare și nemulțumire în rândul locuitorilor, care solicită autorităților locale intervenția rapidă și eficientă în gestionarea problemei maidanezilor.

„Ne este frică, avem copii mici, nepoți, sar la picioare la oameni, la copii, trebuie de luat o măsură cu câinii aceștia, trebuie de făcut ceva, ei sunt mulți, se înmulțesc, știți cum, ne temem. Sunt, vreo 20 trebuie să fie. Sar, sar des, sar des la oameni și la copii sar, eu am nepoțică și eu mă tem să îi dau drumul să se joace pe teritoriu.”

„Ne este frică da ce să facem dacă nu îi strânge, anii trecuți îi mai strângeau aveau de mâncare, da acum nu știu ce se întâmplă. Și copiii se tem să iasă afară. Ei când se pornesc aici, peste 15 câini, aici, acolo nu departe tot este, lângă Astoria asta pe o doamnă au mușcat-o de picior. Ar trebui să îi strângă cât de cât.”

Potrivit autorităților locale în oraș se vor desfășura consultări publice despre posibilele soluții pentru gestionarea problemei câinilor maidanezi.

ALEXANDR PETKOV, primarul municipiului Bălți: „Noi pe data de 22 avem audieri publice referitor la tema dată și vom scoate respectivele propuneri la Consiliul Municipal și vom vedea ce să facem, deci orășenii trebuie să, în principiu să participe la aceste audieri, să nu se ascundă, problema este într-adevăr în oraș, ea nu este de un an, nu este de doi, nu este de cinci ani, deci problema trebuie să fie rezolvată și o vom rezolva împreună cu orășenii.”

Potrivit datelor prezentate de către Agenția Națională de Sănătate Publică, în anul 2023, 532 de bălțeni s-au adresat pentru a primi vaccinul antirabic, după ce au fost mușcați de câini.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md