fbpx
18.8 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Majoritatea trecerilor de pietoni din Bălți – neiluminate: „Frânăm să vedem dacă este cineva sau nu”

Citește și:

În ultimul timp, numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor a crescut considerabil. Unele se produc din neatenția pietonilor, altele din a șoferilor. Însă, potrivit bălțenilor, cel mai des, cauza acestora este lumina slabă sau chiar lipsa ei. Pe alocuri, șoferii recunosc că nici nu văd pietonii care intenționează să pășească pe zebră.

„Nu peste tot. Majoritatea da s-au nu? -Majoritatea cred că nu, este nevoie de mai multe lămpi roșii care vor ilumina, să evidențieze trecerile de pietoni. Să spunem unde nu este iluminat, suntem nevoiți din timp să frânăm pentru a vedea dacă este cineva sau nu”

Absolut deloc, chiar ieri discutam cu o prietenă de a mea, referitor la subiectul respectiv și am dat o propunere ca cumva să fie pe partea de sus, deasupra trecerii pietonale, să fie amplasate careva, nu știu, lumini sau dispozitive luminiscente care să lumineze în jos, ca întreaga trecere pietonală să fie luminată.

Și pietonii spun că trecerile sunt foarte slab iluminate și periculoase.

Este cam slab (iluminat) trecerea, nu ar încurca dacă s-ar renova, mai ales că aici nu departe este școala, trec elevii, întuneric, întuneric. În afară de trecerea pentru pietoni, aici este periculos, traficul este foarte rapid.

„Este suficient iluminat? – Nu, nu și așa este, se întâmplă ce se întâmplă. Tinerii, vreau să menționez să vorbească toți, ei nu urmăresc traficul, căștile, telefonul, muzică, lor le este totuna, scuzați de exprimare.”

Primarul de Bălți susține că în municipiu este deja un program pentru modernizarea trecerilor de pietoni.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primarul municipiului Bălți: „Avem un program cu iluminatul stradal, unde 47 treceri de pietoni din municipiul nostru vor fi modernizate în totalitate, iluminate, vor fi și pe timp de noapte și pe timp de seara vor fi iluminate cu nouă culoare unde siguranța traficului și pietonilor vor fi principale.

Poliția recomandă participanților la trafic să respecte regulamentul circulației rutiere și să fie mai prudenți pe timp de noapte.

IGOR SCUTARU, Ofițer principal al Direcției Patrulare „Nord”: „În urma analizei situațiilor accidentare înregistrate, a fost declanșată operațiunea pietonul care are drept scop prevenirea, depistarea precum și documentarea încălcărilor, comiterea cărora pot generaliza producerea accidentelor rutiere. Efectivul Secției de Patrulare Bălți al Direcției de Patrulare „Nord”, pe timp de zi, cât și pe timp de noapte sunt amplasați la trecerile pietonale în adiacentul instituțiilor de învățământ, precum și la trecerile pietonale slab iluminate pe timp de noapte.”

Pe parcursul anului 2022, pe drumurile publice din mun. Bălți au fost comise 64 accidente rutiere soldate cu 3 persoane decedate și 70 de persoane traumatizate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md