fbpx
23 C
Бэлць
vineri, mai 24, 2024

/VIDEO/ Merg pe drum reparat din banii UE, dar vor cu Rusia: „Neftiul e de la ruși”

Citește și:

„Vrem în Europa, cu salarii și pensii europene”. O spun locuitorii din nordul țării care se bucură că țara noastră a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE. Deși recunosc că avem mult de lucru și va fi un proces anevoios, oamenii spun că își doresc ca țara noastră să facă parte din familia Uniunii Europene. Sunt însă și din cei care deși merg pe drumuri reparate din bani europeni spun că nu văd cu ce i-ar ajuta acest lucru.

„Eu aș vrea așa să fie, un salariu decent, medici decenți fără corupție, numai că la noi nu-i posibil. Considerați că dacă Moldova va adera la Uniunea Europeană avem un viitor mai prosper? Eu zic că da, de ce nu.”

„Eu sunt de acord, deja măcar pentru nepoți, pentru, o să schimbe ceva, o să fie schimbări spre bine, ne gândim.

Schimbările în țară poate o să fie, dar schimbările în comportamentul oamenilor o să rămână cum a fost până acum, situația în țară nu schimbă oamenii.

„Vrem ca să ajute pensionerii, să ne adauge un pic la pensie da să fie ca în Europa, iaca ce, da ca să ne deie pensie mai mare să deie ca în Europa.”

Deși drumul central din satul Copăceni, Sîngerei este renovat în totalitate pe banii Uniunii Europene, unii săteni susțin că UE nu investește în țara noastră și nu susțin parcursul european al Republicii Moldova.

Eu nu știu dacă se va schimba ceva. Eu nu cred. Ceea ce a fost până acum, cum am trăit noi, nimic nu se va mai întoarce. Dă să încercăm și să vedem unde vom merge și unde vom ajunge. Până acum, totul este rău.”

„Trăim o vreme acuma care. Suntem jumate cu Rusia și jumate cu Europa. Dar mai mult cu Rusia, pentru că gazul și neftiul vine de la ei. Dacă luăm de la Europa e mai scump.”

„Da numai obținem nimic. Ce putem să obținem noi de la Europa. Nu aș spune că vor fi ceva schimbări. Nici economic, nu cred că ar putea ajuta economic.”

Ieri țara noastră a primit statut de țară candidat la aderarea în Uniunea Europeană. Pentru acesta Republica Moldova va trebuie să întreprindă mai multe măsuri printre care să ducă la bun sfârșit reforma justiție, să lupte împotriva corupției și a crimei organizate, să crească capacitatea de realizare a reformelor și de a oferi servicii publice de calitate și să sporească implicarea societății civile în procesele de luare a deciziilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Iranul anunță că armata nu a găsit elemente suspecte în prăbușirea elicopterului în care se afla președintele Ebrahim Raisi

Elicopterul prăbușit duminică, 19 mai, în Azerbaidjanul de Est nu avea urme de impact de gloanțe și a respectat...

Două persoane cu dizabilități au fost omorâte cu sânge rece de un chiriaș, la Drochia

Un bărbat din Drochia a fost condamnat la 19 ani și 6 luni de închisoare după ce a ucis...
  sursa: cursbnm.md