fbpx
21.7 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ „Mi-am văzut viața în oglindă”. Mărturiile actorilor din Bălți, după premiera spectacolului „MIRACOLUL UNUI TEATRU”

Citește și:

Lacrimi, hohote de fericire și mii de amintiri. Asta au trăit actorii naționalului bălțean, care și-au văzut viața în oglindă. Titanii Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți au urmărit un spectacol documentar, în care au fost regizate secvențe din activitatea lor teatrală. Eroii serii au mărturisit că emoțiile i-au copleșit, iar tânăra generație, care a jucat în scenă, a spus că astfel de experiență este o onoare pentru un actor.

Spectacolul  „MIRACOLUL UNUI TEATRU” a fost strâns la fel ca un puzzle, din mărturiile generației de aur, actrițelor și actorilor naționalului bălțean.

EUFROSINIA URECHE-CAPMARI, artist al poporului: „Eu în primul rând nu m-am așteptat la un astfel de spectacol, știam că se începe un astfel de proiect, dar că astăzi vom trăi astfel de emoții, astfel de încărcătură sufletească, pentru că îmi ieșeau lacrimi la moment și îmi era foarte apropiat sufletului”.

CONSTANTIN STAVRAT, artist al poporului: „M-am simțit bine, mi-am văzut viața dintr-o parte mi-am văzut chipul dintr-o part bravo băieților sunt foarte bucuros de viitoarea generație a teatrului, care vine după noi e ceva nou pentru mine și e ceva bun, este foarte interesant bravo”. 

IRINA ȚĂRUȘ, actriță a teatrului ,, Vasile Alecsandri”: „Mie mi-a fost greu să lucrez anume în spectacolul acesta, pentru că am crescut aici, pe fiecare în parte îi cunosc când i-am descoperit ce au ei în suflet, ce au ei, cum spunea mămica, în cutiuța asta. Eu sunt mândră pentru că am încercat, nu știu cât de bine mi-a reușit, fiindcă fiecare om este diferite”. 

Spectacolul a fost pus în scenă de către producătorul de teatru Mihai Fusu și regizorul documentalist Luminița Țâcu.

„Prima idee de bază a fost să venim la Bălți și să împărtășim experiența noastră în domeniul teatrului documental. Nu știu dacă a fost complicat, a fost interesant pentru că au colaborat actorii, de fapt spectacolul este bazat pe mărturisiri ale actorilor. Prin intermediul acestui spectacol cuvintele, amintirile, mesajele generației precedente celor în jur de 70 de ani vor ajunge la spectator”. 

Spectacol este o premieră  pentru teatrul din Bălți. Directorul interimar al instituției speră din adins ca prin acesta, spectatorii bălțeni să-și cunoască actorii.

ONORINA TĂNASE, director interimar al Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri” din Bălți: „Este un proiect nou pentru noi e ceea ce nu s-a mai făcut până acum, este vorba de un spectacol documentar trezește niște sentimente nemaipomenite atâtea emoții au transmis astăzi, jumătate de sală a plâns aici au fost transpuse toate emoțiile, toate sentimentele, viețile actorilor noștri, titanilor noștri tot ceia ce au povestit actorii în  vârstă și cei tineri ne-au readus aceste monologuri e ceva extraordinar”.

În acest an, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a celebrat cea de-a 65-a aniversare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md