fbpx
13.7 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/VIDEO/ Ministra sănătății, despre omorul de la Spitalul de Psihiatrie din Bălți: „Măsurile întotdeauna trebuie să fie de profilaxie”

Citește și:

La momentul de față încă nu există un raport privind omorul de la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Potrivit ministrei sănătății, Ala Nemerenco, atât ministerul, cât instituțiile de resort investighează cazul, însă la moment nu există nicio concluzie. Ala Nemerenco a subliniat că ministerul urmează să întreprindă o serie de măsuri pentru a evita asemenea tragedii pe viitor.

ALA NEMERENCO, ministra sănătății: „Neapărat trebuie să vizitez și Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Noi avem o anchetă locală, căci acesta este un caz cu care se ocupă deja instituțiile specializate, dar avem și o anchetă a noastră pe care o dezvoltăm ca să analizăm. Așa cazuri trebuie să nu se întâmple. Nu este vorba de măsuri de pedeapsă, măsurile întotdeauna trebuie să fie de profilaxie. Trebuie să fie construite atât spitalele cât și personalul medical în așa măsură încât pe viitor să fie evitate asemenea întâmplări nefaste. Mai departe, cred că decizia mult mai dură va fi luată de instituțiile de specialitate, nu a ministerului”.

Precizăm că acum o săptămână, o pacientă de la Spitalul de Psihiatrie din Bălți a fost omorâtă de o altă bolnavă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md