fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/„Mințeau că o rudă a produs un accident”. Doi tineri, reținuți după ce au au estorcat mii de euro

Citește și:

Doi bărbați de 21 și 32 de ani, originari din Tiraspol și Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea escrocheriilor prin înșelarea cetățenilor, inventând  istorii false precum că ruda persoanei apelate a produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană.

Suspecții, dându-se drept angajați ai organelor de drept, apelau cetățenii și, sub pretextul că apropiații lor au produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană solicitau mijloace bănești, pentru a nu fi trași la răspundere.

Sumele variau de la 3 000 până la 10 000 de euro. 

În urma perchezițiilor autorizate, asupra suspecților au fost depistate mijloace bănești în sumă de 15 000 de euro.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani, în comun cu Procuratura mun. Chișinău- Oficiul Buiucani.

În continuare se întreprind acțiuni de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii.

În acest context, facem apel repetat  către cetățeni: analizați și verificați informațiile pe care le primiți, pentru a nu deveni ținta infractorilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md