fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Minut de reculegere pentru eroii țării noastre. La Bălți sunt comemorați cei care au murit în Războiul din Transnistria

Citește și:

Un minut de reculegere și mii de flori depuse în memoria celor care și-au pierdut viața în Războiul din Transnistria. În doar patru luni, acest război a reușit să curme viața a mii de familii din țara noastră. La cei 31 de ani de la începerea conflictului militar, veteranii de război, civilii, dar și militarii au adus omagiu eroilor căzuți pe front.

„Ei au fost cu noi în anul 92, pentru ei și am pus flori. Noi îi ținem minte, ca și pe noi să nu ne uite.”

„Am depus flori pentru combatanții noștri care au decedat în conflictul militar. – Trebuie să-i ținem minte toată viața? – Toată Viață! – Și să le mulțumim pentru pace? – Pentru pace”

„Memoria eroilor care au apărat Republica Moldova eu cred că este cea mai sfântă pentru fiecare bărbat. Ca cetățean al Republicii Moldova este obligatoriu să ne aducem aminte de cei care au decedat în câmpul de luptă.”

La eveniment au participat și reprezentanții autorității locale, dar și centrale.  La început a fost oficiată o slujbă de pomenire.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Acum 31 de ani s-a întâmplat un eveniment tragic pentru țara noastră. Mii de tineri au murit pentru integritatea țării noastre. Noi trebuie să ținem minte asta și să transmitem generațiilor noastre. Din păcate, eu nu am văzut astăzi tineret la această manifestare, bineînțeles că voi corecta, pentru că tineretul trebuie să fie prezenți la astfel de evenimente însemnate pentru țara noastră.”

VITALIE BÂRLĂDEANU, preot: „Noi astăzi  am fost cot la cot cu veteranii, cu ofițerii, cu poliția, cu carabinierii și am oficializat rugăciunea de pomenire pentru cei căzuți pentru integritatea țării noastre. Desigur, noi suntem obligați ca să-i pomenim pentru că ei s-au jertfit pe altarul acestei țări și avem astăzi pacea în țară.”

BORIS MARCOCI, deputat în Parlamentul RM: „Nu s-a gândit nimeni ce se va întâmpla pe 2 martie, dar un război care a fost dus timp de 4 luni de zile a săvârșit o foarte mare pată în Republica Moldova, și-au pierdut viața peste 400 de colaboratori ai poliției și Armatei Naționale.”

Conflictul politic a început în anul 1990, imediat după proclamarea independenței așa-zisei „Republica Moldovenească Nistreană”, fază latentă a acestuia desfășurându-se până în prezent.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md