fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

/VIDEO/ Modern, adaptat și pregătit. Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, la trei decenii de activitate

Citește și:

Mai moderni, mai adaptați și mai pregătiți. Pe parcursul a 30 de ani Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți a trecut printr-un proces amplu de modernizare. Acum, instituția se poate mândri cu sistem adaptat necesităților elevilor. La trei decenii de activitate, tinerii care studiază aici sunt mulțumiți de alegerea făcută. Aceștia spun că specialitatea aleasă le creează oportunități pentru realizările pe plan profesional.

MARIUS POPOVICI, elev: „Sistemul de învățământ din colegiu este unul dintre cele mai binevenit pentru elevi. Aici sunt încadrați elevii în concursuri. Am luat locul 1 cu un macheta la o stație de energie eoliană. Am fost delegat în România pe tematica ecologiei.  

VALERIA VELENCIUC, elevă: „Vreau să termin acești 4 ani, să-mi termin specialitatea și să arăt succesele mele mai departe, adică ce am luat din colegiu și ce o să iau.”

VALENTIN ROTARU, elev: „La colegiul de industrie ușoară îmi place cel mai mult profesorii, cât sunt de sinceri, sinceritatea lor îndrumă calea spre un viitor mai bun al elevilor.”

De-a lungul anilor, instituția s-a modernizat în toate aspectele, dar cel mai important este că au apărut specialități noi, adaptate tendințelor de angajare pe piață, spun profesorii.

ZINAIDA DOLINȚĂ, profesoară de biologie: „Au apărut noi specialități cu care ne mândrim, au apărut noi cursuri, profesorii au făcut formări în fiecare an și în fiecare clipă, nu a stat nimeni pe loc. Și dacă se mișcă profesorul spre a crește, deci treaptă cu treaptă, e clar că și rezultatele sunt benefice.”

TATIANA POPOVA, profesoară de limba rusă: „Am venit să lucrez aici pe când încă nu era colegiu, dar era o școală profesională, iar treptat am devenit Colegiul de Industrie Ușoară. Cu anii foarte multe s-au schimbat deoarece au fost introduse tehnologiile noi și desigur că profesorii lucrează după noul curriculum, după noile programe.”

Potrivit directorului instituției, colegiul și-a concentrat programul de studii, astfel încât volumul de cunoștințe acumulat să îi facă pe elevi adevărați profesioniști.

GRIGORE GAITUR, directorul Colegiului de industrie Ușoară din Bălți: „Colegiul de industrie ușoară la cei 30 de ani și-a schimbat mult straiele și în exterior și în interior. Și-a schimbat și opțiunile de pregătire profesională, și-a schimbat și cadrele didactice. Ne dorim să avem un număr mai mare de elevi, ne dorim să avem un număr mai mare de absolvenți care se mândresc cu acest colegiu și au finalizat acest colegiu.”

Primele atestări a instituției de învățământ au apărut în anul 1974, având denumirea de Școala Profesională nr. 7, iar în anul 1992 prin hotărârea Guvernului instituția a fost denumită Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți.  

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...
  sursa: cursbnm.md