fbpx
19.6 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

/VIDEO/ Mofturi la Rîșcani. Oamenii au rămas fără transport public

Citește și:

Locuitorii orașului Rîșcani au rămas fără transport public din 1 iulie. Motivul ar fi că autoritățile locale și  administratorul întreprinderii „Gospodăria Comunală”, care prestează aceste servicii, nu s-au înțeles vis-a-vis de suma compensație care urmează a fi alocată din bugetul local. Potrivit primarului conflictul a apărut atunci când a primit de la șeful întreprinderii conturi de plată cu sume nejustificate. Oamenii din localitate sunt nemulțumiți de situația creată.  

VICTOR BOGATICO, primar de Rîșcani: „Gospodăria comunală ne-a transmis spre achitare facturi pentru alte cheltuieli, cu care noi nu suntem de acord. Ei nu reacționează în niciun fel, ei au decis să șantajeze primăria și-au sistat activitatea transportului public. Cu noi nu vor să vorbească și spun că până nu le vom da bani, nu vor relua activitatea. Indiferent de zilele de muncă, nouă ni se arată în martie și în aprilie aceleași cheltuieli de motorină.”

Pentru a rezolva problema, primarul a dispus convocarea de urgență a consiliului local, însă majoritatea consilierilor, dar și administratorul întreprinderii Gospodăria comunală, Andrei Cocieru, nu s-au prezentat, motiv pentru care ședință nu a avut loc.

MIRCEA CHERDIVARĂ, consilier local: „Sunt indignat de atitudinea administrației Gospodăriei comunale, care nu a binevoit să se prezinte la sesiune și să prezinte o informația ce ține de transportul orășenesc. Zilnic suntem acostați cu sunete și apeluri personale de la cetățenii care sunt indignați de faptul că transportul urban din localitate nu funcționează.”

DENIS ȚURCANU, consilier local: „Conducerea Gospodăriei comunale pare a fi incompetentă în activitatea pe care o desfășoară, iar colegii din majoritatea consiliului nu vor să rezolve această situație. Suntem gata să votăm și să susținem dotarea cu cele necesare doar în cadrul legal. Suntem de acord să fie achitată conform deciziei consiliului, de la 15 mai încoace, dar până la 15 mai nu poate fi achitată fără o decizie separată a consiliului.”

Administratorul întreprinderii „Gospodăria Comunală” nu a fost de găsit la locul de muncă, iar secretara ne-a spus că acesta s-ar afla în concediu medical.

– Eu nu pot să vă răspund, iar Domnul Cocierul este pe buletin.

-Dar cineva din adjuncți este?

– Nu cunosc.

Cetățenii sunt indignați și cer autorităților locale să rezolve cât mai repede această problemă.

„Oamenii trebuie să meargă la policlinică, la farmacie, cum se numește asta. Toți oamenii merg cu taxiul, dar cu ce bani? DE unde să ia oamenii bani?”

„Nu se mai gândesc la nimic decât la buzunarele lor, cum să le umple mai mult. De oameni nu le pasă deloc.”

„ Dacă  nu sunt autobuze cum să mergem? Cu taxiul, era 20-25 de lei, acum e 40. În general am devenit săraci, este foarte rău.”

Potrivit primarului cele mai mari cheltuieli în acordarea acestui serviciu public sunt la achitarea salariilor pentru personalul implicat. Reducerea unității de taxator sau majorarea tarifului pentru acest serviciu ar soluționa problema.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md