fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

/VIDEO/ Moldovenii „sărbătoresc” alegerile. Ce au făcut după votare locuitorii din nordul țării

Citește și:

Locuitorii satelor din nordul țării „sărbătoresc” alegerile cum pot. Cu muzică și voie bună oamenii au mers să își aleagă primarul și consilierii care îi vor reprezenta pentru următorii patru ani, iar după ce și-au exercitat dreptul la vot, unii au sărbătorit pe la baruri.

„Fiindcă azi e Sfânta Duminică, nu am fost Biserică, dar am venit la vot, pentru ca să câștige și să facă drumurile. Amuș servesc o bere sau o cafea, ceva cu prietenii.”

„Dumneavoastră ce ați făcut după ce ați votat? – M-am dus acasă, am servit o cafea, alt ceva nu am făcut nimic rău.”

Categoria cea mai activă de vârstă ale persoanelor care au votat este 56+. Aceștia spun că au votat pentru bunăstare în localitatea lor și pentru un viitor mai bun.

„Să se întoarcă cu fața spre popor, iată ce trebuie să facă. În satul nostru pentru tineri nu se face nimic, înainte la club erau diferite cercuri. Dar acum nu este nimic. Totul s-a oprit.”

„Pentru o viață mai bună, pentru copiii noștri, pentru viitor și pentru pace cred.”

Și dacă pentru vârstnici alegerile sunt un prilej de sărbătoare la care țin să participe. Unii tineri care au rămas în sate se arată dezamăgiți și spun că nu mai văd rostul să meargă la alegeri.

„Din cauza că nu face să mă duc la vot, nu văd motiv să mă duc încolo. Până acum tot sau ales și ei nu au făcut față cerințelor care sau spus lor. Nici nu știu cum să spun, nici dorință să mă duc la vot.”

„Dumneavoastră sincer să vă spun s-au nu? – Sigur, da. Nu cred, aș spune că da, este important, dar cu adevărat nu cred faptul că noi putem ceva schimba și pe mine mă amuză faptul că totuși mai există lume în țara asta care crede că încă ceva poate hotărî, prin vot sau cumva hotărăște poporul ceva.”

Pe 5 noiembrie locuitorii din 898 de localități din țară își aleg primarii, dar și consilierii locali. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...

Biroul de Reintegrare despre faptul că Transnistria ar putea solicita alipirea la Rusia: „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă”

Biroul politici de reintegrare a reacționat în urma informațiilor apărute în spațiul public precum că regiunea transnistreană ar urma...
  sursa: cursbnm.md