fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ Mormane de gunoi pe malul Prutului. Localnicii: „Stau cu zilele acolo, mănâncă și pleacă”

Citește și:

Mormane de gunoi – asta lasă în urma lor oamenii care vin să se odihnească pe plaja de pe malul Prutului lângă localitatea Dumeni, raionul Rîșcani. Localnicii sunt indignați, dar nu pot interveni, deoarece teritoriul îi aparține Agenției Apele Moldovei.  

Traian Cibotari, reporter TV Nord: „Pungi de plastic și resturi alimentare, este tot ceea ce rămâne pe plajă după ce turiștii se odihnesc. Vizitatorii lasă mormane de gunoi, chiar sub indicatorul care îndemnă să păstreze curățenia. Nu îi sperie nici amenda de 1200 de lei.”

Oamenii din Dumeni privesc cu neputință cum săptămână de săptămână petrecăreții veniți la picnicuri pe malul Prutului, transformă locul de odihnă într-o groapă de gunoi. Periodic localnicii strâng deșeurile lăsate de turiști, însă la scurt tip plaja se umple din nou de mizerie.

„Pune-l în saci că este gunoiște mai încolo, dar nu îl lăsa pe marginea drumului. Nu e bine deloc.”

„După dânșii să facă curat. Ei stau, ei mănâncă, ei se scaldă, se odihnesc, ar trebui și ordine după ei să facă. Din capătul cela până la Duruitoarea tot numai mașini și gunoaie, tot lasă din urma lor.”

„Ei se scaldă și se duc. Stau cu zilele acolo, mănâncă și pleacă, dar gunoiul nu îl iau cu dânșii, așa și îl lasă pe marginea drumului.”

Autoritățile locale au întreprins mai multe demersuri pentru a primi în gestiune terenul. De fiecare dată însă li s-a răspuns cu refuz. 

Vladimir Drăguțul, inginer cadastral a primăriei comunei Dăruitoarea Nouă, raionul Rîșcani: „Aici vine foarte multă lume la odihnă, dar este foarte mare dezordine pentru că teritoriul aparține Apelor Moldovei și nu permit ca primăria să dea în arendă ori să facă ceva construcții, să facă curățenie acolo. Primăria nu poate să intervină pentru că nu e teritoriul ei. Au fost pe la raion demersuri, prin colo… și de sus nu dau voie de la Apele Moldovei. – Cunoașteți de ce nu dau voie? – Nu cunosc asta.”

Reprezentații Apelor Moldovei nu au răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md