fbpx
38.1 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

/VIDEO/ „Ne rugăm de pace și liniște”. Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Înălțarea Domnului

Citește și:

Pace și liniște, asta își doresc cel mai mult oamenii, care au fost la slujba de dimineață

„O sărbătoare ca Paștele, pentru că astăzi s-a înălțat Isus Hristos după ce a înviat, o sărbătoare foarte importantă care ar trebui după posibilitate, creștinii să o sărbătorească, într-adevăr este o sărbătoare foarte mare.”

„Pentru creștini este o sărbătoare ca ziua de Paști, în care trebuie să ne rugăm, să fim cu Isus Hristos ca Dumnezeu să ne ajute în toate. Nu trebuie să lucrăm că este un mare păcat.”

„Mare sărbătoare pentru poporul creștin, foarte mare, este mântuitorul nostru, trebuie să ne rugăm pentru păcatele noastre săvârșite pe care le avem noi pe pământ.”

Înălțarea Domnului e una dintre cele 12 mari sărbători împărăteşti.

VITALIE CEBAN, preot la biserica „Sfânta Elizaveta și Sfânta Nina” din Bălți: „Sărbătoarea Înălțării Domnului nostru Isus Hristos la ceruri, este una care ne dă nouă curaj, cei care credem, cei care frecventăm casa lui Dumnezeu și credem în Dumnezeu cu toată inima și cu toată ființa noastră că la vremea potrivită ne vom înălța și noi acolo sus unde este bucuria cea veșnică.”

În ajun de Ispas, gospodinele au copt cozonaci şi au vopsit ouă, deoarece sărbătoarea e la fel de importantă ca Paștele.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md