fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Ne vom odihni mai scump. Prețurile pentru foile de odihnă au crescut

Citește și:

Criza gazelor naturale are efecte în lanț. În 2022 și vacanțele ne vor costa mai scump în medie cu 10%. Agențiile de turism spun că hotelurile, dar și companiile de transport le-au afișat prețuri mai mari. Potrivit agenților, majoritatea companiilor nu și-au revenit după criza provocată de pandemia COVID-19, iar creșterea prețurilor le-ar putea lăsa fără clienți.

Agenții de turism susțin că în comparație cu aceeași perioadă a anilor precedenți, în primele două luni ale anului curent, oamenii nu s-au grăbit să fără rezervări.

NATALIA CRASNOVSCA, director filiala Bălți: „Nu ducem lipsă de turiști, doar că nu atât de repede și atât de încrezuți sunt turiștii și așa de repede se decid la procurare, sau să achite din timp. În acest an, turiștii nu se grăbesc să facă rezervări, cineva din motiv financiar, au crescut prețurile la facturi, cu părere de rău. Cineva poartă frică că nu se știe încă cum va decurge pandemia. Dar sunt și rezervări, oamenii achită o sumă minimă ca să fie siguri că au prins prețul, locul și hotelul care le-au plăcut.”

De regulă cei care își rezervează o foaie pentru o vacanță trebuie să achite 10% din cost.

ELENA PALAGNIUC, agent de turism: „Avansul se achită în mod obligatoriu, nu poate fi efectuată rezervarea doar în baza cuvintelor. Dacă turistul se adresează la noi acum, după o săptămână de când a făcut rezervarea și spune că nu poate merge în vacanță, dacă motivele sunt neînsemnate, atunci, de regulă, în acest caz, banii nu se restituie. Banii nu rămân în agenție, în Moldova, ei ajung deodată la hotelul care a fost rezervat.”

Oamenii din nordul țării nu se grăbesc să-și planifice vacanța de vară, majoritatea se gândesc la cum să-și achite facturile curente.

„Nu, nu avem posibilitatea, avem copii, iar banii nu ne ajung deloc.”

„Tot ce e legat de euro nu se referă la noi. Cred că trebuie să ținem cont de salariile noastre, dacă primim câte 4 00 de lei, iar o foaie de odihnă pentru o persoană costă 500 de euro, trebuie să lucrezi un an întreg doar pentru ea.”

„Eu nu-mi voi putea permite nici în această vară și nici anii trecuți, nici din punct de vedere financiar și nici fizic”, au spus bălțenii.

Potrivit agențiilor de turism, cele mai solicitate destinații pentru vacanțele estivale rămân a fi Turcia, Bulgaria, Grecia și Egiptul. Cea mai accesibilă destinație este Grecia, unde o foaie de odihnă poate fi cumpărată de la un preț minim de139 de Euro, iar cea mai scumpă este o vacanță în Egipt.

OFERTE PENTRU 7 NOPȚI

TURCIA – de la 200 euro/persoană, cu avion;

BULGARIA – de la 169 euo/persoană,  cu autocar;

GRECIA – de la  139 euro/ persoană, cu autocar;

EGIPT – de la  350 euro/ persoană, cu avionul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md