fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Nici asfaltul nu mai ține. Pe strada Decebal din Bălți, apa a spart traseul pe unde merg mașinile

Citește și:

A plesnit asfaltul chiar pe una dintre arterele principale ale orașului Bălți. S-a întâmplat în această dimineață, 7 noiembrie, pe strada Decebal, care a fost reparată capital acum 4 ani. Potrivit responsabililor de la Apă Canal, aceasta ar fi problema companiei care asigură evacuarea apelor reziduale din oraș. Administrația acesteia însă neagă acuzațiile.

IGOR GOLIBERG, Director General: „Specialiștii noștri au ieșit la fața locului și noi suntem convinși la 100% că asta este apă din țeavă. În primul rând, ea curge de sub asfalt, sub presiune. Dacă este presiune, înseamnă că este apă din apeduct. În al doilea rând, țeava de canalizare este la trei metri spre dreapta, adică pe trotuar.”

Oamenii s-au obișnuit deja cu avariile sistemului de apă din oraș, totuși vor să creadă că administrația publică locală va găsi o soluție în acest caz.

„Vom fim nevoiți să achităm asta, nu este un gospodar, nu este în orașul nostru. Iată așa, își bat joc de bătrâni, de oameni,  de tineret tot își bat joc.”

„Văd asta, noi întâlnim asta foarte des, nu înțeleg de ce nu se rezolvă asta la nivel de administrație. Asta trece pentru achitare la oameni, locuitorii vor plăti pentru apă, înțeleg asta. Strada au reparat-o, dar reparația Apă-Canal nu a fost făcută, țevile, țevile trebuie schimbate în primul rând.”

Potrivit reprezentantului Apă Canal, angajații lucrează pentru a identifica cauza scurgerii și a înlătura avaria.

În municipiul Bălți, consumatorii casnici achită câte 11 lei și 23 de bani pentru 1 m3 de apă la robinet. Iar pentru evacuarea unui metru cub de apelor reziduale, bălțenii achită trei lei și 90 de bani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md