fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Noi percheziții în cauza penală „INTERPOL”. Două persoane reținute

Citește și:

Noi rețineri și percheziții în cauza penală denumită generic „INTERPOL”. Alte două persoane au fost reținute.

Pe 9 iunie 2024, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău la ieșirea din țară. Asupra acesteia a fost efectuată o percheziție corporală și ridicate dispozitive digitale și alte obiecte. Astfel, astăzi, 11 iunie, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor, fiind aplicată măsura preventivă asupra acesteia – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

Pe 10 iunie, o altă persoană a fost reținută în legătură cu schema indicată, fiind de asemenea efectuate percheziții la adresele asociate acestei persoane. Procurorii au decis eliberarea acestei persoane, care urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Menționăm că la începutul acestei luni au fost reținute cinci persoane în urma multiplelor percheziții în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză, ce investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională.

Dintre cele cinci persoane reținute, patru au fost eliberate de către procuror, după aprecierea că nu există temei pentru aplicarea măsurii preventive, adică riscul de eschivare, de împiedicare a bunei desfășurări a justiției și de săvârșire a altor infracțiuni.

Iar șeful Biroului INTERPOL de la Chişinău, Viorel Țentiu, a fost plasat astăzi în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Viorel Țentiu a declarat că, clientul său pledează nevinovat.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat pentru presă că Țentiu este cercetat pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat.

Guvernul va lua măsuri decisive pentru prevenirea corupției în sistem și va oferi instrumentele nenecesare în lupta cu acest flagel anchetatorilor și procurorilor. Asta a declarat Dorin Recean pentru TV Nord, când a fost întrebat despre cauza penală denumită generic „INTERPOL”, dar și reținerea șefului Biroului Interpol de la Chişinău, Viorel Țentiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md