fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/ O nouă etapă în îngrijirea copiilor din Glodeni: În oraș a fost inaugurată o grupă – creșă conform standardelor europene

Citește și:

Un spațiu educativ sigur și cu condiții bune de îngrijire vor avea de-acum în colo micuții din Glodeni. Asta după ce în oraș a fost inaugurată o grupă creșă, care respectă standardele europene.

CRISTINA VIRSCHI, coordonator în cadrul Street Child: „Ne-am propus să renovăm cinci creșe publice și să instruim 74 de educatori și metodiști.00,52MUSCA 01,59 În același timp oferim granturi pentru 25 de doamne care stau acasă cu copiii, pentru creșe de tip familial”.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în asigurarea unor servicii de calitate pentru familiile din Glodeni, oferind o alternativă esențială pentru îngrijirea copiilor în timp ce părinții pot să își continue activitatea profesională.

STELA ONUȚU, primara or. Glodeni: „Atâta timp cât mereu parveneau cereri din partea părinților, pentru că se solicita înscrierea copiilor în instituția preșcolară și mai ales acestor mici, ca părinții să poată să întrețină existența, ieșind la lucru. Neavând posibilitatea din soldurile noastre disponibile, din bugetele noastre austere, ni s-a oferit ocazia să fim printre cele șase localități din republică pentru a fi finanțați pentru reparația grupei creșe și dotarea ei.”

ALEXEI BUZU, Ministrul Muncii și Protecției Sociale: „În primul rând ajutăm copiii să socializeze, și să beneficieze de o educație timpurie mult mai calitativă, ajutăm părinții să combine viața profesională cu cea de familie, ajutăm mamele să revină pe piața muncii mult mai rapid, asta înseamnă că veniturile familiei cresc, veniturile autorităților cresc pentru că se achită impozite, toți au de câștigat.”

Potrivit reprezentanților instituției preșcolare, pe lângă renovarea grupei și dotările necesare, angajații au beneficiat și de instruiri în lucrul cu copiii de această vârstă.

ELVIRA SCOBIOALĂ, directoare IET Nr. 4, Glodeni: „Este o bucurie pentru noi toți, pentru cadrele didactice care au folosit oportunitatea pentru a face cursuri de performanță pentru a instrui grupa de creșă, și tuturor factorilor care au fost implicați în acest proces. Avem posibilitatea de a fi copilul într-un mediu frumos, atractiv, cu siguranță sunt mulțumiți și părinții și cadrele didactice. Mulțumim tuturor actorilor care au investit în această grupă.”

LUCIA ANIȚĂ, educatoare: „Este într-adevăr un anturaj nou, începând de la pătucuri, dulapuri, măsuțe, scăunele, până la atributele care sunt necesare zi de zi. De asemenea grupa este amenajată conform cerințelor curriculare, conform standardelor.”

Mămicile salută inițiativa și spun că o asemenea grupă era foarte necesară pentru orașul Glodeni.

„Vrem ca copilașii noștri să crească într-o comunitate educată, vrem ca să socializeze cu alți copii, deja la această vârstă ei înțeleg comunicarea între copiii, ei dorința de a se dezvolta, juca, împreună cu alți copii. Eu cred că este o oportunitate perfectă pentru mămicile care stau acasă și doresc ca să își continue lucrul.”

Grupa creșă din cadrul Instituției Preșcolare numărul 4 din Glodeni este frecventată de 17 copii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...

SUA critică decizia Spaniei, Irlandei şi Norvegiei de a recunoaşte Palestina ca stat

Casa Albă a dezaprobat, miercuri, decizia pe care Spania, Irlanda şi Norvegia au luat-o de a recunoaşte formal Palestina...
  sursa: cursbnm.md