fbpx
13.1 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ O pacientă de la Internatul Psihoneurologic din Bălți ar fi murit în urma unei intoxicații cu alcool. Ce spun ceilalți pacienți

Citește și:

Pacienții de la Internatului Psihoneurologic din Bălți pot procura alcool fără mare efort. Acest fapt ar fi cauzat deja moartea unei paciente care s-ar fi intoxicat cu alcool contrafăcut, declară avocata acesteia Violeta Gașițoi.

Într-o postare pe rețelele de socializate Gașițoi anunță că a sesizat conducerea instituției despre faptul că alcoolul se vinde inclusiv pe teritoriul internatului, însă nu au fost luate măsuri. 

Pacienții întâlniți pe teritoriul instituției ne-au confirmat că pot cumpăra oricând alcool și chiar cât costă un litru.

„- Aici pe teritoriu se poate de găsit rachiu? Nu știu. Nimeni nu vă aduce? Nu știu. Dar voi de unde luați? De acolo. De unde de acolo? De acolo de sus. Acolo se vinde? Da. Și cât costă? 50 de lei.”

„- Unde găsim rachiu? – Pe aici. – Pe unde? – Unde sunt casele acestea. – De acolo cumpărați? Da. Dar aici pe teritoriu vinde cineva? – Nu.”

„Iată această casă, mai sus. Prima scară, etajul trei. Și e bună? Da e bună, tanti Nina și unchiul Vasile, care are garajuri. Eu de la ea nu iau că ea nu dă fără bani, dar are. Dar aceștia de la spital iau? Da, are ea niște clienți care îi sapă în curte.”

Din păcate accesul jurnaliștilor către conducerea internatului a fost restricționat. Paznicul a comunicat echipei TVN că administrația refuză să vorbească la subiect.

„ – Aici nu este un lagăr de concentrare. Oamenii liber ies în oraș. Acolo pe ei nimeni nu îi păzește. – Deci noi astăzi cu directorul nu vom vorbi? – Nu”

Una din locațiile de unde pacienții dispensarului pot procura alcoolul se află la doar câțiva metri distanță.

„ – Bună ziua. Bună. – Rachiu aveți? – Ce? – Vodcă aveți? – Nu aici. – În casa trei. Și peste drum. – Nu știu că eu nu beau.”

Până acum, autoritățile nu au venit cu o reacție pe acest caz. Am solicitat informație și de la Inspectoratul de Poliție Bălți, deocamdată însă nu am primit un răspuns.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md