fbpx
19 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 27, 2024

/VIDEO/ O trecere de pietoni din Sângerei a fost securizată prin metode de urbanism tactic. Ce presupune acest lucru

Citește și:

Trecerea de pietoni din preajma liceului „Dimitrie Cantemir” din Sângerei a fost  securizată prin metode de urbanism tactic. Acest lucru presupune un grad de securitate mai înalt, atunci când este traversată. Totodată, elevii clasei 1-a au participat la o lecție interactivă despre siguranță rutieră.

VIRGINIA MANDALAC, expert în materia de siguranță rutieră de la Automobil Club din Moldova: „Am organizat acest eveniment, având în vedere că cu suportul „FIA și FIA Fondation”, am securizat o trecere de pietoni prin metodele de urbanism tactic, aici lângă Liceul „Dimitrie Cantemir” din Sângerei. Vorbim despre îngustarea benzilor, prin instalarea unor piloni din cauciuc. Am făcut-o să fie vizibilă, a fost marcată, au fost instalate indicatoarele de atenție copii și viteza de deplasare admisibilă de 30 de kilometri la oră.”

Proiectul este susținut de UNCIEF Moldova și are scop educarea copiilor în securitatea rutieră.

ALEXANDRU PETROV, manager de program „UNICEF” Moldova: „Câteva licee care vor beneficia direct de suportul UNICEF, în cultivarea și educarea copiilor și personalului didactic, în privința securității rutiere, copil, casă, casă, școală, dar și lecțiile și activitățile extra curriculare de fortificarea cunoștințelor în domeniul siguranței rutiere a copilului.”

VICTORIA TCACI, profesoară: „O activitate unică, o activitate în care toată lumea să fie mobilizată ca să putem trece cu multă grijă, atenție și cel mai important, ne mândrim că prin astfel de activități învățăm copii să traverseze corect strada.”

Elevilor le-a plăcut această inițiativă și spun că astfel de lecții sunt extrem de importante, chiar dacă cunosc regulile de traversare a străzii, o informație în plus niciodată nu strică.

ILINCA BEJENARI, elevă: „Este foarte important să cunoască copii să traverseze strada, pentru că se poate întâmpla că șoferii nu sunt atenți și pot lovi copiii.”

MĂDĂLINA COTOS, elevă: „Mi s-a părut o activitate foarte interesantă, copii au fost foarte interesați din clasele mai mici și eu cred că este destul de importantă și ar fi de dorit ca să se petreacă în fiecare an.”

„Mi-a plăcut activitatea noastră, mi-a plăcut cum am vopsit.”

Potrivit datelor din Sistemul informațional automatizat „Registrul accidentelor rutiere”, pe parcursul anului 2022, au fost înregistrate 2.312 de accidente, în traficul rutier, în rezultatul cărora 217 persoane au decedat (dintre care 15 copii), iar altele 2.586 au fost traumatizate (dintre care 407 copii).

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Misiunea Socială „Diaconiaˮ a început campania națională „Masa Bucuriei”

Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează astăzi, 27 aprilie, colectarea națională de produse alimentare pentru a le oferi ulterior celor nevoiași. Masa...

Accident la Sîngerei, după ce o mașină a fost trasă pe dreapta de poliție

Accident în localitatea Prepeliţa din raionul Sîngerei. O mașină stopată de oamenii legii pe marginea traseului, a fost lovită...
  sursa: cursbnm.md