fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Ofertele universităților din România, prezentate la Bălți. Absolvenții sunt așteptați la târg

Citește și:

Absolvenții liceelor din țară interesați să studieze la o universitate de peste Prut au ocazia să facă cunoștință cu toate ofertele la târgul Universităţilor din România care se desfășoară în acest weekend la Bălţi. În prima zi, zeci de absolvenţi au venit să afle mai multe despre condiţiile de admitere.

Absolvenţii care au venit la târg spun că vor să-şi facă studiile în România, fiind convinşi că acolo vor avea mai multe oportunităţi de a-şi construi o carieră.

Sunt de părerea că acest târg este foarte folositor pentru studenții care nu au posibilitatea să meargă să vadă universitățile fizic în România, sunt multe informații utile pentru noi basarabenii care le aflăm aici.”

„Este foarte important pentru copii noștri absolvenți, adică viitori studenți ca să-și găsească o cale să aprecieze care universitate este mai bună. Este foarte binevenită.

„Eu cred că activitatea aceasta este foarte importantă, pentru că până acum am unele neclarități ceea ce ține de documente și persoanele de aici mă ajută să le rezolv.

Organizatorii evenimentului, dar și studenții basarabeni care învață deja într-o universitate de peste Prut împărtășesc experiența lor cu proaspeții absolvenți și le răspund la toate întrebările lor.

IONUȚ DULGHERIU, prodecan în cadrul universității tehnice Gheorghe Asachi din Iași: „Am venit să promovăm concursul de admitere. Numărul de locuri este extraordinar de mare pe care îl oferim tinerilor din Republica Moldova, respectiv în cele 11 facultăți din cadrul universității noastre avem un număr de 330 de locuri dedicate cetățenilor români de pretutindeni, din care 260 locuri cu bursă.

CRISTIN MURAFA, președintele Federației Tinerilor Basarabeni: „Scopul acestei activități este să informăm absolvenții de licee, colegii și chiar și gimnazii din Republica Moldova cu privire la oferta universitară din România. În principiu nu este o activitate greu de organizat, mai greu este să o promovăm, să ajungem la toți tinerii din Republica Moldova, dar și aici ne descurcăm destul de bine cu ajutorul tinerilor noștri. În total azi sunt reprezentanți din 15 centre universitare.”

NEGRU LUMINIȚA, voluntar: „Noi reprezentăm toate universitățile din Cluj Napoca, avem mai multe universități. Eu consider că acest târg este foarte important pentru studenții care vor să vină în România, pentru că noi am venit să le răspundem la toate întrebările pe care ei le au.”

Târgul este organizat de Federaţia Tinerilor Basarabeni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Atenție, motociclist în trafic. S-a dat startul sezonului moto, la Bălți

Odată cu încălzirea timpului, pasionații de motociclism din municipiul Bălți și-au scos vehiculele preferate din garaje, marcând începutul mult...

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Acesta va intra în vigoare în această noapte și este valabil până...
  sursa: cursbnm.md