fbpx
13.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Omagiu adus Mitropolitului Visarion Puiu. 6 tineri s-au ales cu burse

Citește și:

Un sobor de preoți ai Mitropoliei Basarabiei au adus omagiu prin rugăciuni Mitropolitului Visarion Puiu la 145 de ani de la naștere și 60 de ani de la trecerea la cele veșnice. Cu acest prilej, 6 tineri din Bălți s-au învrednicit cu burse pentru 10 luni, din partea Mitropoliei Basarabiei.

RUXANDA BACIU, studentă: „Vreau să mulțumesc episcopiei pentru această bursă. Este foarte importantă și cumva ne ajută să trecem anumite perioade zbuciumate din viața noastră.”

ALEA MICȘANSCHI, studentă: „Este un gest și un semn că toate activitățile pe care eu le fac merită să le fac mai departe. Ele nu trec în zădar, alți oameni le văd. O parte îmi voi lăsa mie, dar o parte o voi da ca voluntariat, la biserică.”

OMAGIU LUI VISARION PUIU

Omagiul a fost adus în timpul unei conferințe, organizate în cadrul Zilelor Mitropolitul Visarion Puiu.

PS ANTONIE, Episcop de Bălți, Mitropolia Basarabiei: „Avem deja o tradiție. Este pentru al patrulea an când oferim burse tinerilor care vin din familii care întâmpină anumite greutăți de ordin financiar, dar care sunt buni la carte. Avem două burse pentru acești tineri. Este vorba de Bursa Mitropolit Visarion Puiu, care este de 850 de lei pentru 10 luni. Bursa Mecena Vasile Stroescu, care este de 700 de lei, la fel pentru 10 luni.”

LIDIA PĂDUREAC, Prim-prorector USARB: „O personalitate care prin faptele sale a demonstrat că omul sfințește locul. O personalitate datorită căreia aici în Bălți avem foarte multe construcții și fiecare din noi ar trebui să cunoască cine a fost inițiatorul. Este de obligația noastră morală să ne amintim de înaintașii neamului, să-i comemorăm și să arătăm faptele prin care au vorbit în istorie.”

Visarion Puiu a fost un mitropolit al Bisericii Ortodoxe Române. Ultimii 10 ani ai vieţii i-a petrecut în nordul Franţei. Acesta  s-a stins din viață pe 10 august 1964, la vârstă de 85 de ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 13 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...
  sursa: cursbnm.md