fbpx
19.3 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Parcul de troleibuze din Bălți a rămas fără bani pentru salarii. Autoritățile au alocat 1,1 milioane de lei din fondul de rezervă

Citește și:

Parcul de troleibuze din Bălți întâmpină greutăți în procesul de salarizare a angajaților săi. Din acest motiv, Consiliul municipal Bălți a dispus prin vot unanim alocarea din bugetul de rezervă a orașului a peste un milion de lei.

Alocarea banilor a fost necesară din cauza numărului redus de pasageri, ca urmare a respectării măsurilor anti-COVID-19, dar și pentru a rambursa un credit pe care l-a luat întreprinderea.

„În legătură cu faptul că nu lucrează începând cu luna mai linia Nr. 2, ei au deficit. În plus, până în luna septembrie a fost restricționat numărul de pasageri, întreprinderea s-a ales cu pierderi, care nu le permite să achite creditul care trebuia achitat până pe 25 octombrie, nici să achite oamenilor salariile. Acel 1 milion 200, care a fost alocat la ședința anterioară,  lor nu le ajungea pentru  stingerea creditului, iar acest milion 100, alocat la ședința de astăzi, este pentru achitarea salariilor”, a declarat Ghenadie Șmulschi.

Consilierul municipal, Sergiu Burlacu, a declarat că deficitul bugetar a fost provocat de neajustarea la timp a tarifelor.

Spre regret am ajuns la etapa când Direcția de Troleibuze înregistrează pierderi esențiale. În primul rând, acest lucru este cauzat de neajustarea, la momentul potrivit, a tarifelor. Dincolo de chestiunea dată, noi nu am aprobat sau nu a fost inclusă în proiectul bugetului pentru 2021 majorarea părții investiționale către Direcția Troleibuze”, s pus consilierul municipal, Sergiu Burlacu.

Consilierul a mai menționat faptul că, potrivit regulamentului, din fondul de rezervă nu pot fi alocați bani pentru salarizare.

„Acești bani pentru salarizare se acordă din fondul de rezervă, însă regulamentul cu privire la alocarea banilor din fondul de rezervă, prevede expres, că din fondul de rezervă nu se pot aloca bani pentru salarizare. Ceea ce după mine este o încălcare gravă a legislației și trebuie găsită o modalitate corectă pentru alocarea acestor subvenționări”, a adăugat consilierul municipal.

Menționăm că, la  momentul de față, o călătorie prin Bălți cu troleibuzul costă doi lei, iar cu autobuzul, trei lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md