fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

/VIDEO/ Parcul din centrul orașului Glodeni ar putea fi renovat. Localitatea este parte a unui proiect de revitalizare

Citește și:

Parcul din orașul Glodeni, care se întinde pe o suprafață de câteva mii de metri pătrați ar putea fi renovat în următorii ani. Primăria din localitate este parte a Proiectului „Revitalizarea ca oportunitate pentru impulsionarea dezvoltării socio-economice a zonelor degradate din orașele moldovenești”, implementat de Fundația Terra Humana din Polonia și Asociația Obștească Moștenitorii din Republica Moldova, în cadrul căruia va fi inițiată reabilitarea parcului.

În urma unui sondaj efectuat de către autorități, locuitorii din Glodeni au ales pentru revitalizare zona centrală a orașului, mai exact parcul.

STELA ONUȚĂ, primarul orașului Glodeni: „A fost selectată totuși zona parcului central, revitalizarea teatrului de vară cu amenajarea și instalarea băncilor, inclusiv și cu amenajarea lacului din parcul central care ne-ar permite amenajarea zonelor de relaxare, avem un parc mare, avem un parc frumos. Dacă ni-am propune revitalizarea integrală a parcului, este vorba despre 10 milioane, dacă e să ne axăm pe zona lacului, sau a estradei de vară, eu zic că cu trei milioane am putea face un lucru frumos.”

Specialiștii care se ocupă de implementarea proiectului au mers într-o vizită de studiu unde au avut ocazia să înțeleagă cum a avut loc procesul de revitalizare în Polonia.

TATIANA GALER, specialist planificare, Primăria or. Glodeni: „Am fost într-o vizită de studiu pentru o perioadă de o săptămână de zile în Polinia. În cadrul vizitei am acumulat un bagaj mare de cunoștințe ce țin de revitalizarea locurilor, clădirilor cu menire socială.”

Oamenii din Glodeni spun că un parc bine amenajat în oraș este o necesitate, mai cu seamă pentru copii, care nu prea au unde își petrece timpul în aer liber, pentru că în localitate nu au zone amenajate pentru așa activități.

„Chiar foarte ași dori că copii mei, nepoții mei merg acolo petrec timpul, se joacă. Când venisem eu în Glodeni, era și scenă în parc, când spitalul era aici.”

„În anii ceilalți nu s-a făcut nimic, aproape 30 de ani nu s-a făcut nimic. E bun așa ceva să se facă, ca oamenii să se odihnească, copii să se joace, să pescuiască.”

„De ce aveți nevoie de un parc renovat aici? -Să fie frumos, copii să aibă unde merge, să se joace.”

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 3 ani, în șase orașe din nordul și centrul Moldovei: Glodeni, Cupcini, Lipcani, Ghindești, Șoldănești și Telenești.

IUSTINA BITTEL, reprezentant AO Terra Humana din Polonia: „Noi ne dorim să transmitem aceste bune practici pe care le avem deja în Polonia, vrem ca această experiență să fie preluată de către prietenii noștri de Moldova. Asta e cel mai important. În timpul acestor seminare, facem consultări cu oamenii vorbim despre proiectele pe care ei doresc să le realizeze în localitățile lor.”

Proiectul este cofinanțat în cadrul programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Parcul din centrul orașului Glodeni ar putea fi renovat - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Primăria din localitate este parte a Proiectului „Revitalizarea ca oportunitate pentru impulsionarea dezvoltării socio-economice a zonelor degradate din orașele moldovenești”, implementat de Fundația Terra Humana din Polonia și Asociația Obștească Moștenitorii din Republica Moldova, în cadrul căruia va fi inițiată reabilitarea parcului, transmite Ultimelestiri.md cu referire la tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Biroul de Reintegrare despre faptul că Transnistria ar putea solicita alipirea la Rusia: „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă”

Biroul politici de reintegrare a reacționat în urma informațiilor apărute în spațiul public precum că regiunea transnistreană ar urma...

/VIDEO/ Transformarea digitală- o prioritate a Digital Innovation Hub din Moldova

Companiile din sectorul de afaceri, în mare parte întreprinderile mici și mijlocii, dar și alte instituții din nordul țării...
  sursa: cursbnm.md