fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Părinți, fiți prudenți! Pe o rută de troleibuz din Bălți mai mulți copii au fost agresați de un pedofil

Citește și:

Un bărbat de 60 de ani a ajuns în vizorul procurorilor după ce a hărțuit sexual mai multe minore într-un troleibuz de pe ruta numărul 2 din Bălți, ziua în amiaza mare, sub ochii călătorilor. Acesta a fost depistat după ce mama unei fetițe de 9 ani și-a adus copila în fața procurorilor și acesta a povestit amănunțit ce i s-a întâmplat. Oamenii legii investighează cazul dat și nu exclud că în realitate ar fi mult mai multe.

Una din fetițele hărțuite a povestit părinților că se întorcea de la școală, iar într-un moment a simțit că bărbatul s-a apropiat prea tare de ea și o pipăia în locuri intime.

NATALIA BORDEI, procuror la Procuratura Bălți: „Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, circulă de obicei cu troleibuzul de pe ruta numărul 2 și în perioadele aglomerate, în timpul mesei, acostează minore. În cazul dat, a comis acțiuni perverse în cadrul unei minore de 9 ani. În colaborare cu ofițerii de investigație Bălți a fost identificat bărbatul, fiind reținut. Pe numele lui a fost inițiat un demers în instanța de judecată pentru ai aplica măsuri de arest preventiv”.

Bărbatul este căsătorit, iar anterior a fost judecat pentru cazuri similare în Federația Rusă. Taxatoarele afirmă că nu au auzit despre acest caz, dar recunosc că uneori troleibuzele sunt arhipline și se poate întâmpla orice.

„Noi încercăm permanent să ne uităm ce se întâmplă în salon, dar el este așa de plin, că este imposibil. Dar totuși cred că oamenii ar fi observat și nu se pierdea cu vederea așa situație, dar orice se poate întâmpla.”

„Eu aș chema poliția. Aș ruga șoferul să nu deschidă ușile. Să vină poliția să întreprindă careva măsuri. Ați auzit despre acest caz? Nu am auzit, dar eu așa aș proceda.”

Părinții din Bălți sunt șocați de cele întâmplate și spun că vorbesc zilnic cu micuții lor cum să reacționeze în asemenea situații.

„Eu condamn astfel de situații, cred că trebuie pedepsiți așa oameni. Mi se pare strașnic un om în vârstă să abuze un copil pentru că este o traumă pe toată viața”.

„În așa caz m-aș fi clarificat singură cu el, iar după aș anunța despre acțiunile lui. Sunt mamă, îmi fac griji pentru toți copiii, nu doar pentru ai mei. Astfel de poersoane trebuie izolate, să nu fie încurajate. Este părerea mea, nu sunt acceptabile manifestările date”.

„Sigur că m-aș implica. Aș încerca să ajut copilul sau aș apela 112, să vină organele competente. Suntem într-o societate civilizată unde nu trebuie să se întâmple așa ceva”. 

În asemenea situații, procurorii din mun.Bălți îndeamnă părinții care au auzit sau cunosc de asemenea cazuri să se adreseze imediat la procuratură sau la Inspectoratul de Poliție.

NATALIA BORDEI, procuror: „Să fie cât mai vigilenți și să discute cu minorii pentru a preîntâmpina astfel de cazuri. Iar locuitorii să fie mai atenți și să ajute, în caz că observă copii în situații de risc”.

Dacă va fi demonstrată vinovăția acestuia, bărbatul riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md