fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/VIDEO/ Patru angajați ai IP Florești, reținuți. Și-au însușit ilegal armele unui defunct

Citește și:
Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție(SPIA), în comun cu Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale(PCCOCS) au efectuat percheziții la domiciliile a patru angajați ai Inspectoratului de Poliție Florești.
La 22.11.2021, SPIA sub conducerea PCCOCS, au efectuat 8 percheziții în cadrul unei cauze penale inițiată la 17.11.2021, conform art. 290 alin. 2 lit. b) Cod penal al Republicii Moldova (Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor săvârșită de două sau mai multe persoane)”, anunță ofițerii SPIA.
Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în privința unui grup de funcționari publici cu statut special din cadrul Inspectoratului de poliție Florești, care folosindu-se de situația de serviciu, ilegal au însușit 4 arme de foc, care anterior au fost deținute legal de un bărbat (decedat în anul curent), locuitor al raionului Florești.
Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile și automobilele a patru angajați ai IP Florești al IGP al MAI printre care unul cu funcție de conducere și 1 ex-angajat al poliției, la fel, care a deținut funcția de șef al Inspectoratului de Poliție. Ca urmare a efectuării perchezițiilor, au fost depistate și ridicate 8 arme de foc, muniții – 595 cartușe, 3 permise de port armă, toate păstrate ilegal.
Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani.
În continuare, se întreprind măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii și altor persoane ce au tangență.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md