fbpx
23.1 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Pentru o societate mai echitabilă. La Bălți a fost organizat un eveniment de dialog ale organizațiilor societății civile

Citește și:

Mai mulți membri ai societății civile și al organizațiilor nonguvernamentale și-au dat întâlnire astăzi la Bălți. Participanții au discutat despre obstacolele pe care femeile le întâmpină în carieră, în educație și în viața de familie, evidențiind necesitatea unei abordări mai echitabile ale acestor probleme în societatea noastră. Pe lângă acestea a fost discutată situația refugiaților și modalitățile de acordare a suportului necesar.

NINA LOZINSCHI, Manager de program în cadrul A.O. Gender Centru: „Un eveniment spunem noi foarte important pentru organizațiile societății civile, ne-am propus la acest eveniment de fapt să aducem într-un spațiu de dialog, organizațiile societății civile care lucrează în regiune nord, inclusiv în municipiul Bălți, lideri, lidere implicate în activități comunitare, administrația publică locală. A ne cunoaște și a face schimb de experiență, care sunt provocările noastre, cu ce ne întâlnim zi de zi, de ce am mai avea nevoie ca să avem durabilitate în activitățile cu beneficiarii în lucru și comunitățile în care lucrăm.”

De asemenea, forumul a acordat o atenție specială situației refugiaților din regiune

OLGA PATLATII, Președinta organizației „Onoarea și drepturile femeii contemporane”, sediul Bălți: „Ne axăm mai mult pe organizațiile conduse de femei, ca să abordăm problemele cu care se confruntă femeile la activitatea lor și țin să evidențiez că organizația noastră este membră a platformei pentru egalitate de gen. Vom discuta despre aceste probleme segmentat, adică care sunt problemele în domeniul sănătății, în domeniul educației, în domeniul juridic și ce trebuie să facem mai bine.”

Participanții au subliniat importanța dialogului deschis și al cooperării între toate părțile implicate pentru abordarea eficientă și soluționarea acestor probleme.

MARIA MAHU, Șef de Serviciu la OFM Glodeni: „Avem o colaborare foarte bună de mai mulți ani, în centrul de refugiați din raionul Glodeni avem plasate mai multe persoane, persoanele care sunt refugiate se adresează la direcția ocupării forței de muncă pentru ași găsi un loc de muncă. Se confruntă cu problemele de limbă, nu cunosc limba, nu cunosc specificul lucrului.”

ELEONORA BLAJIN, Specialist principal, Secția atrageri de investiții, Primăria Bălți: „Provocarea cea mai importantă și cea majoră care putem să o evidențiem astăzi, este și admiterea refugiaților acelui echilibru în societate și în țara gazdă, la fel și la locul de muncă, la fel și școli, fiind-că avem și copii, la fel și la grădinițe.”

NATALIA BARBĂSCUMPĂ, Directoarea GAL „Lunca Răutului”: „În cadrul acestui eveniment, ne-am dori cât mai mult sporirea accesului refugiaților, atât femeilor cât și bărbaților la instruiri, iarăși ne dăm seama că fiecare refugiat de unde a venit a avut o activitate, a avut un job la fel de interesant, ne străduim să menținem acest echilibru și să le oferim tot ce este în puterile noastre.”

Evenimentul a fost organizat de Gender Centru în parteneriat cu Platforma pentru Egalitate de Gen.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md