fbpx
7.8 C
Бэлць
sâmbătă, martie 2, 2024

/VIDEO/ Peste 200 de participanți din toată țara s-au întrecut la competiția de orientare sportivă REDI-NORD

Citește și:

Peste 200 de pasionați ai orientării sportive din toată țara s-au adunat în weekend-ul trecut la cea de-a șaptea ediție a competiției de orientare sportivă REDI-NORD. Evenimentul, organizat în satul Chișcăreni din raionul Sîngerei, a atras atât amatori cât și sportivi experimentați, dornici să își pună la încercare abilitățile de navigare și rezistență fizică.

ANDRIAN NEAMȚU, Participant: „Am decis să particip la această competiție pentru a-mi dezvolta mușchii și respirația. Te-ai pregătit mult pentru asta? Vreo două săptămâni maxim.”

BOGDAN LEACĂ, participant: „Am decis să particip deoarece practic acest sport deja de doi-trei ani și mă consider un sportiv de performanță. Acest sport se numește orientarea sportivă și este foarte interesant deoarece presupune să pui toate simțurile în mișcare și proverbul care îl caracterizează cel mai bine este: „Unde nu e cap, vai de picioare!”.

ANDREI LISIN, participant: „Pentru ca să îmi măresc performanțele și să mai învăț lucruri noi. Cât de interesant ți se pare acest tip de sport? Eu cel mai mult la acesta umblu, altele nu îmi par la fel de interesante.”

Vladimir Dectiriov are 77 de ani, iar pentru el competițiile de orientare sportive au devenit deja o tradiție.

VLADIMIR DECTIRIOV,  participant: „Aceasta este o tradiție deja pentru mine. Înainte erau mai mult spiritul competitiv, satisfacție, aș fi spus că este un hobby, dar acum deja este mai mult o tradiție.”

REDI-NORD nu este doar o competiție, ci și o oportunitate de a conecta oameni pasionați de aventură și natură, au declarat organizatorii evenimentului.

NATALIA MEREUȚĂ, șefa Centrului de Creație pentru copii și adolescenți Chișcăreni: „Copii se vor orienta pe parcursul acestei competiții cu ajutorul hărții și cu ajutorul busolei. Sunt puse traseele corespunzător categoriei din care fac parte și într-o perioadă anumită de timp acest traseu. Avem cupe și diplome și parteneri care ne-au susținut în realizarea acestei competiții destul de importante.”

GHEORGHE MEREUȚĂ, conducător de cerc: „Sunt împărțiți în categorii de vârste și trebuie să parcurgă un traseu prin satul Chișcăreni, în dependență de categoria de vârstă. Dacă sunt mai mici au până la un km, dacă mai mari, parcurg circa patru km și jumătate.”

Cei mai buni s-au ales cu diplome de onoare și trofee.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Mamele din Bălți rămân fără ajutor. Serviciul „Echipa Mobilă” blocat de autoritățile locale

Zeci de mame din Bălți care educă copii cu dizabilități nu pot beneficia de mai multe servicii sociale, medicale...

Astăzi este marcată „Ziua Memoriei și Recunoștinței”, la 32 de la de la conflictul armat de pe Nistru

Astăzi, 2 martie, este ziua de comemorare a eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru. Au trecut deja...
  sursa: cursbnm.md