fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Pietonii și șoferii din Bălți, amendați. „De ce ați traversat strada neregulamentar? – Dapă am așteptat atâta”

Citește și:

Pietonii din municipiul Bălți s-au ales cu atenționări și amenzi pentru traversarea străzilor în locuri neregulamentare. Și șoferii au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de circulație. Acțiunile au fost organizate de polițiștii de patrulare pentru a disciplina pietonii și a preveni riscurile de accidente cu implicarea acestora.

Acest tânăr a fost amendat cu 300 de lei pentru că a traversat strada cu 20 de metri mai jos de marcajul rutier.

„O să vă fie întocmit un proces verbal. – Care este motivul? – Ați traversat strada într-un loc interzis. – Dacă eu mă duceam încolo, nu aveam să reușesc la serviciu. Și acum dumneavoastră la fel mă rețineți să nu ajung la serviciu. Cui am încurcat eu să treacă, s-a deplasat un taxi și eu am mers după el.” 

Unii s-au ales doar cu atenționări.

„Pur și simplu m-am uitat să nu fie mașini și am trecut, nu că … – Vă rog frumos data viitoare traversăm numai la trecerile pietonale și să știți că viața are prioritate. – Mulțumesc.”

– Să vă amendez acum? – Nu trebuie. – Păi de ce ați traversat strada neregulamentar? – Da am așteptat atâta. – Păi nu trebuie să așteptați, la vale vă duceți sau la deal, este trecerea pietonală, acolo unitățile de transport se opresc și vă cedează dumneavoastră trecerea. – Mă scuzați, mai mult nu o să fac. Vă fac o preîntâmpinare la moment. – Vă mulțumesc.”

Pe numele șoferilor au fost întocmite procese verbale pentru neacordarea trecerii pietonilor pe zebră. Unii și-au recunoscut vina, alții nu.

„Eu nu am încălcat nimic. Eu le-am permis să treacă. Ei stăteau pe partea stângă, iar eu mergeam pe partea dreaptă, ei încă nu traversau strada. Când am trecut, deja și ei au traversat drumul. Merge omul pe trotuar, ce eu o să-l întreb dacă va traversa drumul sau nu.”

„Eu mă uitam după doamna care deja trecea în fața mea și mă uitam după dânsa să treacă deja pe trotuar și când m-am uitat din dreapta eu deja eram pornită, nu am observat. Eu întotdeauna am fost atentă, nu am amenzi, nu am…, de data aceasta am greșit.”

Igor Scutaru, ofițer principal din cadrul Direcției Patrulare Nord: „De către efectivul Direcției Patrulare Nord, zilnic sunt desfășurate măsuri de prevenție, la treceri pietonale în zonele de risc sporit de accidente rutiere și pe traseele naționale. Îndemnăm de a respecta regulamentul circulației rutiere și de a fi mereu prudenți în trafic pe timp de noapte. Recomandăm să nu se expună cetățenii riscului traversând strada în afara pietonalei.” 

De la începutul anului în municipiul Bălți s-au produs 16 accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu două persoane decedate și paisprezece traumatizate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md