fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

/VIDEO/ Ploi puternice în nordul țării. O furtună a lăsat fără acoperișuri mai multe locuințe din raionul Glodeni

Citește și:

Copaci doborâți, drumuri spălate de puhoaie și case descoperite. Acestea sunt consecințele unei ploi, dar și a vântului puternic înregistrat în unele localități din nordul țării. După mai multe săptămâni de arșiță și caniculă astăzi s-au înregistrat și ploi cu grindină.

Furtuna care s-a abătut asupra satului Ciuciulea a distrus acoperișurile mai multor locuințe. Constantin Leancă spune că vântul puternic i-a cauzat pierderi cărora nu le poate face față, din cauza venitului mic al familie.

CONSTANTIN LEANCĂ, Locuitor al satului Ciuciulea, raionul Glodeni: „Aici două foi jumătate a luat și iaca acolo o luat, de tot sunt 4 foi, iaca am pus din bucăți. – Vânt a fost? Vârticuș mare a fost, în timp de 10 minute, 8 minute, nu am fost acasă, dar așa spun toți și la toți, iaca la mine, la mahalagiu și la celălalt mahalagiu a descoperit cu totul. Poate măcar cât de puți să ne dea, căci cu greutățile acestea, eu știu ce.”

Locuitorii din sat spun că vântul puternic care s-a înregistrat seara zilei de ieri a smuls tot ce era în cale.

„A început un vânt strașnic, da nu așa, nu se vedea nimic și cu ploaie, și un vârticuș, ne-a luat împrejur, împrejur, eu nu reușeam să intru în casă, am închis ușile, m-am speriat așa de tare. S-a auzit bubuituri, tunete, s-ar oalele, ardezia de pe case, copacii.”

„Da a fost pe neprins de veste, a venit o furtună și zbura totul în aer. Deodată am văzut în aer cum zbura totul și la vecin a zburat foile de ardezie, a descoperit bucătăria.”

Ploaia de azi a spălat mai multe drumuri din localitate. Oamenii au săpat șanțuri ca puhoaiele să nu le intre în grădini și beciuri.

„Iaca o să ajungă apa în beci.”

Primarul satului Ciuciulea, Ilie Calistru, spune că s-a format de dimineață o comisie, unde au inspectat toate locuințele distruse.

ILIE CALISTRU, primarul satului Ciuciulea, Glodeni: „Doar în câteva minute, în vreo 5 minute, a fost o furtună foarte puternică în satul Ciuciulea. Au parvenit mai multe sunete la telefonul meu, adresările cetățenilor că o fi luat foile de ardezie de pe case și anexele caselor. Astăzi am inițiat comisia Situații Excepționale, am invitat și membrii comisiei raionale.”

Ploaia puternică din această după-amiază a dat bătăi de cap și locuitorilor din municipiul Bălți. Unele străzi din oraș au fost inundate, provocând dificultăți atât șoferilor, cât și pietonilor.

„Fără comentarii singuri vedeți ce se întâmplă. Iată mi-am umplut încălțămintea de apă. De fiecare dată e așa, dar ce să faci, este vreo altă ieșire?”

„E foarte greu de traversat strada, iată pe cerc am înconjurat această băltoacă tocmai până aici și în centru tot așa bălți sunt.”

„Perfect, e un timp foarte bun. Scurgerile nu sunt funcționale, e clar, situația nu mă uimește cu nimic, așa e situația lucrurilor în orașul nostru.”

„Poate nu au reușit să facă, poate nu au ajuns lucrările pe aceste drumuri, poate e din cauza asta, nu cunosc.”

Potrivit Serviciului Hodrometeorologic de Stat, mâine în nordul țării va fi cer noros, dar fără precipitații. Umiditatea aerului va depăși 70%. Maximile vor ajunge la 27 de grade celsius.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum puteți beneficia de alocații suplimentare la implementarea măsurilor de eficiență energetică

Centrul Național pentru Energie Durabilă îndeamnă proprietarii de locuințe care intenționează să aplice pentru finanțare la Programul Fondului pentru...

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...
  sursa: cursbnm.md