fbpx
26.8 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ Ploile din ultima perioadă dau bătăi de cap bălțenilor. „Curgea apa pe pereți, parcă era havuz”

Citește și:

Aversele puternice de sâmbătă au inundat mai multe apartamente dintr-un bloc locativ cu nouă etaje.

AURICA VARNENE, locuitoarea municipiului Bălți: „Sunt uzi pereții, cum îi ud, iată eu am pus ventilatorul, ușile sunt deschise, geamurile sunt deschise. Aici am încercat să pun și văd că acolo e umed, e umezeală, aici curgea din toate părțile, curgea din gaura de ventilare, parcă era havuz.”

Femeia nu știe cum să-și protejeze locuința de următoarea ploaie.

AURICA VARNENE, locuitoarea municipiului Bălți: „Știți, la mine aici curgea din toate părțile, și de aici curgea și de acolo curgea, peste tot locul curgea și aici curgea peste…, iată se usucă cam pereții dar, dar trebuie de schimbat totul absolut.”

Apartamentul vecinei la fel a fost inundat.

SVETLANA COSTENIUC, locuitoarea municipiului Bălți: „Iată peretele aceste, tot, tot, e umed, nu chiar se vede și peretele acesta e umed, în ungherul acesta curgea. Vecina a bătut la ușă și-mi spune că curge, eu deja am ieșit în coridor și am început a strânge apa.”

Președinta asociației spune că va ajuta localnicii care au avut de suferit, dar încă nu știe sub ce formă.

„Noi cu ce vom pute, vom ajuta, nu o să îi lăsăm, dar înțelegeți, dacă ați observat, acolo a nimerit un hulub împreună cu niște crengi verzi chiar în gaura de scurgere, deasupra pe acoperiș. Noi banii nu putem da, trebuie să fie scrisă o cerere oficială, ca să o semneze vecinii, noi o să confirmăm că așa ceva a fost.”

Apa a rămas acumulată și în unele curți din oraș.

„Aici după ploaie da, iată cum plouă se umple și înotați cum vreți. Multă apă se strânge și mașinile tot merg pe aici. Se strânge apa și poate să șadă și o lună și două până se va usca.”

„Acum încă s-a uscat, dar când sunt ploi mari, e strașnic, trebuie să mergem pe bordură și să te ridici încolo. Apa vine până la scări chiar.”

„Ele sunt pline de când le țin eu minte pe aici. Cât se scrie nimeni nu reacționează, da noi cu puterile noastre ce putem să facem.”

Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md