Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a găzduit premiera spectacolului „Poienița prieteniei – curajoși și sănătoși”
„Trebuie mai întâi spălate, deoarece pot conține microbi.”
Evenimentul, care a reunit aproximativ 500 de copii, părinți și cadre didactice din municipiul Bălți
„Ce ai văzut tu astăzi aici și ce ai învățat? Că trebuie să păstrăm igiena ca să nu ne îmbolnăvim.”
„În primul rând vreau să spun că mi-a plăcut foarte mult, măcar că sunt deja foarte mare, dar am avut emoții foarte frumoase, am învățat că trebuie neapărat ca să avem grijă de sănătate, să ne facem în fiecare zi igiena, să ne spălăm mâinile, dinții și desigur după fiecare loc public, venind acasă să spălăm mâinile cu săpun.”
„Am învățat că totuși în viața este important a fi sănătos și ceea ce am văzut în scenă duce informația foarte frumos copiilor. Fiind învățător mi-a simplificat într-un fel felul de a duce și a preda copiilor. Prin spectacol copiii au învățat foarte multe.”
Spectacolul a avut ca scop educarea copiilor cu privire la importanța menținerii propriei sănătăți, igienei și alimentației echilibrate
ADRIAN GRAUR, autorul și regizorul piesei: „Spectacolul este consacrat igienei, sănătății și a protecției aceste sănătăți care este considerat cel mai important lucru în viață.”
INA ILAȘCIUC-UNGUREANU, director general, Teatrul Național „V. Alecsandri”, Bălți: „Îi mulțumesc lui Adrian Graur pentru acest proiect nou, inedit, pentru întreaga republică și pentru noi inclusiv. Le mulțumim tuturor celor care au participat la acest proiect. Pentru că a spus Adrian că avem o lună de zile, dar de fapt și de drept a fost mult mai puțin.”
Spectacolul a fost organizat în cadrul proiectului „Echitate în sănătate prin responsabilizare socială
LIVIA GOLOVATÎI, coordonatoare proiect, AO Casmed: „Este un eveniment prin care noi celebrăm Ziua Mondială a Sănătății, care se sărbătorește astăzi pe întreg globul pământesc. Am invitat la spectacol circa 500 de copii din instituțiile de învățământ din Bălți și pentru a vorbi cu ei despre sănătate și importanța obiceiurilor sănătoase și a comportamentelor grijulii față de sănătate.”
Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova: „A fost una dintre cele mai bune experiențe. Aș spune, știți, întotdeauna să fii alături de copii care sunt foarte atenți la ceea ce avem de împărtășit cu ei și să-i învățăm cum să rămână sănătoși și să crească sănătoși. Este cu adevărat o experiență plină de satisfacții.”
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.