fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

/VIDEO/ Portretul celor doi frați din Șuri, decedați într-un accident de motocicletă, nu și-a găsit locul în Chetrosu. Pictura a fost înlăturată

Citește și:

Imaginile în care preotul din satul Chetrosu, Igor Burduja, ar fi înlăturat de pe peretele unei stații din localitate o pictură – portret a celor doi frați din satul Șuri, raionul Drochia, care au murit într-un tragic accident de motocicletă, a trezit nemulțumirea internauților. Oamenii, dar și pictorul care a hotărât să păstreze astfel memoria celor doi tineri s-au arătat nemulțumiți că pictura a fost acoperită cu un strat de vopsea. Preotul spune că nu el a făcut acest lucru, dar recunoaște că totul s-a întâmplat la inițiativa sa.

Tânărul care a pictat chipurile celor doi frați a declarat că a avut nevoie de cinci zile pentru ca lucrarea să fie terminată. Înainte de a se apuca de treabă, Siluan Havisov a cerut permisiunea de la familia îndurerată a băieților, dar și de la primarul din localitate.

SILUAN HAFIZOV, artist plastic: „Știți, s-au întâmplat mai multe cazuri de acest gen, cu motocicletele, viteza, nebunii, chiar am vrut să transmit n mesaj prin această lucrare. Pe acești băieți nu-i mai întorci, este o tragedie foarte mare, ce n-ai face, nu-i mai întorci, am făcut asta pentru cei care rămân. M-am gândit că dintr-o sută de oameni, oricum cineva va fi atent și pot salva viața cuiva. Îmi pare foarte rău că nu toți au înțeles acest mesaj. Ei bine, ai vopsit acel perete, cel puțin măcar vopsește-l ca lumea. Dar acolo ce-i, e bătaie de joc, nici nu se înțelege desenul care a fost, dar nici stația nu este cum era.”

Oamenii din sat, dar și internauții spun că desenul a fost un gest frumos în memoria celor doi frați, iar faptul că a fost distrus este de regretat.

„Acolo este numărul de înmatricularea mașinii, este și mașina, totul se vede. Trebuie de discutat, într-adevăr, este vandalism. Nu a făcut corect, nu-i frumos, nu-i corect.”

„Așa oameni n-au ce călca pe locul în care s-au stins din viață doi copii, acesta-I locul lor ales de Dumnezeu, satana dacă calcă acolo, face foarte rău.”

„Nu am cuvinte, oameni buni! S-au stins din viață doi copii ăn floarea vieții, iar în inima familiei lor rămâne o pată pe viață”. au spus oamenii.

Părintele Igor Burduja susține că cel care a desenat această pictură a încălcat legea, întrucât Consiliul Raional Drochia, prin persoana președintelui Alexei Vasilean, a respins solicitarea prin care s-a cerut permisiunea pentru pictură. Mai mult, acesta a spus că legea interzice instalarea crucilor, a monumentelor sau a fotografiilor răposaților, pe marginea drumului.

IGOR BURDUJA, preot: „Asta a fost o „samovolnicie” a primarului satului și a pictorului care a desenat, asta e în primul rând, în cel de-al doilea rând, de la Ministerul transporturilor și de construcție este interzisă orice lucrare de răposați pe marginea traseului, în sat sau pe opriri. Nicio încălcare eu nu am comis, eu nu am vopsit nimic, dar o persoană de la Drochia care a fost desemnată de la Consiliul Raional. Eu nu am participat la toată treaba asta, eu am spus să îndeplinească hotărârea Consiliului Raional și a Ministerului Transporturilor.”

Amintim că, cei doi frați, de 14 și 16 ani, au murit în urma unui cumplit accident care s-a produs în noaptea de 25 noiembrie la ieșire din satul Chetrosu. Potrivit poliției, minorii se deplasau cu o motocicletă, iar din cauza vitezei înalte, vehiculul s-a izbit într-o placă de beton. În urma traumelor primite, cei doi au decedat pe loc.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

2 COMENTARII

  1. Daca sa fost acolo al lor copii tot aveau sa sterga cu var? In loc sa afle in adevar ce sa intimplat ei se joaca cu varu.Pe camera arata cine a dat cu var dar cum sa produs accidententu nu vreau sa arate inseamna ca e un mister.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

După două zile de vreme caldă meteorologii anunță un nou cod de instabilitate atmosferică

Un nou cod de instabilitate atmosferică a fost emis de către meteorologi. Acesta intră în vigoare astăzi în intervalul...

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...
  sursa: cursbnm.md