fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Premierul, în vizită la Bălți. Despre ce au discutat cu primarul municipiului

Citește și:

Problemele cu care se confruntă municipiul Bălți, în special cele ce țin de sistemul de apă și canalizare, discutate de primarul de Bălți, Alexandr Petkov, cu premierul Dorin Recean. În cadrul unei vizite de lucru a prim ministrului în municipiul Bălți, Petkov a evidențiat nevoia de soluții urgente pentru a evita un colaps.

ALEXANDR PETKOV, primar de Bălți: „Cele mai mari probleme se cunosc la Bălți, acestea sunt probleme infrastructurale, este legat de drumuri, ceea ce este legat de aprovizionarea cu apă, ceea ce este legat de canalizare și noi ma vorbit cu domnul prim ministru, am avut o discuție destul de deschisă, interesantă, în special ceea ce este legat de aprovizionarea cu apă. Dacă putem conta pe sprijinul Guvernului sau nu, eu am înțeles că putem conta pe sprijinul Guvernului.”

DORIN RECEAN, prim ministrul R.Moldova: „Câteodată Bălțiului i se mai spune capitala de nord și eu tare-mi doresc Bălți-ul să reprezinte un exemplu pentru cetățenii din Republica Moldova. Guvernul a încheiat procedura de angajare a finanțării pentru spitalul regional de la Bălți. Solicitarea mea este să face ordine aici, în ceea ce privește serviciul de aprovizionare cu apă și serviciul de deversare în canalizare. Cred că asta este un impediment pentru dezvoltarea mai multor proiecte de infrastructură.”

La întâlnire a participat și șeful OT Bălți al Cancelariei de Stat, Vladimir Rusu.

VLADIMIR RUSU, șeful Oficiul Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat: „Aspectul financiar este foarte important și trebuie să depunem acum efortul comun colosal ca să atragem aceste investiții europene, ca să aducem aici într-adevăr viață de tip european. Pentru asta trebuie să gândim ca cetățenii europeni, vorbim nu doar ca locuitori ai municipiului Bălți, dar ca manageri ale instituțiilor pe care le reprezentăm.”

Programul prim-ministrului va continua cu o discuție cu tinerii din Asociația Obștească „Caroma Nord”, desemnată câștigătoare a premiilor ONU pentru Drepturile Omului pentru realizări remarcabile și implicarea activă în promovarea participării tinerilor. De asemenea, premierul va avea un dialog cu oamenii de afaceri la Centrul de suport în afaceri Business Skills HUB.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...

/VIDEO/ Biserica din lemn din satul Măcăreuca riscă să se prăbușească. Autoritățile nu au mijloace financiare

Biserica din lemn din satul Măcăreuca, are peste 230 de ani, iar ultima slujbă a fost ținută anii 90 https://youtu.be/B1bPDgzS3PA „Ați...
  sursa: cursbnm.md