fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Primărița comunei Tăura, raionul Sîngerei a trecut de patea lui ȘOR. PSRM: „Nu iertăm trădătorii”

Citește și:

Primărița comunei Tăura Veche nu mai împărtășește aceleași viziuni cu membrii partidului PSRM. Alesul local s-a dezis de susținerea partidului și, potrivit foștilor colegi, a trecut de partea lui ȘOR. Consilierii raionali din Sîngerei se arată deranjați de gestul primăriței și cer ca aceasta să-și depună mandatul în cel mai scurt timp. Aceștia spun că într-un sat în care locuiesc puțin peste 300 de oameni au fost investiți aproape 6 milioane de lei din bugetul consiliului. De cealaltă parte, primarul susține că face totul în folosul oamenilor care au votat-o.

 IRAIDA IVASCHIN, primarul comunei Tăura Veche: „Eu nu voi renunța la mandatul meu, pentru că nu colegii mi-au da mandatul, dar oamenii m-au ales. Timp de acești trei ani, cu adevărat m-am străduit, da, ei m-au ajutat cu bani din buget, dar și au m-am străduit. Eu am ieșit din PSRM, am semnat declarația și m-am alăturat la Mișcarea Pentru Popor. Eu nu am luat bani, este o minciună, nimeni nu ne-a dat niciun fel de bani. Sunt minciunile lor, dar ei mulți bani mi-au dat mie personal în buzunar?”

Chiar dacă actualul primar neagă faptul că a trecut de partea lui ȘOR, președintele organizației teritoriale PSRM susține că cea din urmă ia spus despre asta personal.

VASILE LUCA, președintele organizației teritorial PSRM, Sîngerei: „A venit la mine să a spus că a luat banii și nu-i mai poate da înapoi pentru că o să o omoare. Evident că eu am vorbit cu o altă persoană să ne prezinte interesele în satul Tăura. Banii, cum mi-a spus ea, i-a primit de la ȘOR. Noi am lucrat ca ea să devină primar. Noi am lucrat ca ea să facă drumurile, apa, lumina, reparația grădiniței, reparații la izvor și la moment de față am alocat de la raion 1 800  pentru prelungirea drumului asfaltat.”

ANA ORLOVSCAIA, consilier raional, Sîngerei: „Nu o mai aranjează partidul socialiștilor și trece la un alt partid, Partidul ȘOR, indiferent la aceea că au fost investiți în primăria Tăurei mai mult de cinci milioane, de la cinci la șase milioane de lei. Indiferent de asta, ea a decis să-și rezolve problemele ei personale, dar să nu se gândească la poporul pe care îl reprezintă.”

De acum în colo, PSRM o va susține pe fosta primăriță, care are o experiență de patru mandate în această funcție.

MARIA PISARIUC, ex-primar c. Tăura: „Este un proces, dar mă gândesc, eu nu pot spune acum că voi candida sau nu, pentru că până la alegeri mai este mult timp. Încă mai este timp, dar eu voi candida la funcția de primar.”

Totuși oamenii din sat susțin că actualul primar își onorează obligațiunile, dar au declarat că la alegerile precedente au votat pentru socialiști.

„Da doresc să fie în continuare acest primar, să activeze în primărie. – De ce? – Pentru că a făcut drumurile, a instalat lumină, multe a făcut.

„Am auzit că ea a trecut de partea lui ȘOR, dar nu știu de ce a schimbat acest partid, dar noi am votat pentru socialiști. Da, da, e un primar bun, ne-a făcut drumurile, grădinița, totul a făcut, noi nu am avut nimic aici.”

Amintim că săptămâna trecută 10 primari aleși pe listele PSRM, majoritatea din nordul țării, au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor. Este vorba de primarul Anatoli Todorov, din Plopi, raionul Cantemir, primarul de Bulboci, raionul Soroca – Filip Crâșmari, primarul Anatolii Ostafii, din satul Medveja, Briceni; primarul Ion Gusacinschi, din satul Popeștii de Jos, raionul Drochia; Nadejda Clipca, primar de Izvoare, Sângerei, Pâslari Dumitru, primari de Cîietu, raionul Cantemir, Victoria Milenco din Bogdănești, raionul Briceni și alții.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md