fbpx
11.8 C
Бэлць
vineri, aprilie 19, 2024

/VIDEO/ Primăvara nu se doarme. Gospodarii au început lucru prin grădină

Citește și:

La Bilicenii Vechi lucrul prin grădină este în toi. Gospodarii au scos din șoproane greblele, lopețile, fierăstraiele și s-au apucat de grădinărit.

 GABRIELA MOCANU, reporter TV Nord: „Odată cu venirea primăverii, oamenii din nordul țării s-au apucat de grădinărit. Unii pregătesc pământul pentru a planta ceapa, cartofii sau morcovul, alții curăță pomii fructiferi pentru a avea roadă bogată la vară.”

Gospodarii au început lucrul prin a-și curăța pomii și via din ogradă

„În grădină este de curățit via. Sunt florile de curățit. Primăvara este mai devreme și încep a da trandafirii și trebuie curățați, malinele (n.red. zmeura) curățim. Începem a smulge buruienile de prin grădină. Facem curățenie ca să se cunoască că cineva este la casă. În luna martie se pune ceapa, morcovul, usturoiul de toamnă l-am pus. Mai încolo când s-a mai încălzi punem cartofii, fasolele și tot așa, mergem după anotimp.”

Ceapa și usturoiul sunt primele legume care se plantează în grădină

„Am pregătit pământul, punem usturoi, arpagicul și deja ce mai este mai departe, vița de vie. Iată vin cartofii de pus, restul deja după timp. Totul vine de sus, nu este de la noi.”

„primăvara o începem cu strângerea frunzelor. Greblăm, am pus ceapa, usturoiul de primăvară. Copacii care sunt uscați îi curățim. Să ploaie, să de Dumnezeu să fie roadă multă. Via am curățit, da nu-i nimic, nu este pericol, ea ține la temperatură.”

Tot la început de primăvară, în grădină se plantează și ierburile aromatice precum mărarul, pătrunjelul, cimbrul, busuiocul și salvia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri

La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri pentru cei care vor să-și inițieze o...

/VIDEO/ Seniorii din nordul țării sunt mai abilitați în organizarea și implementarea activităților la nivel local

Realizarea inițiativelor locale contribuie la satisfacerea nevoilor de comunicare și participare socială a vârstnicilor. Conform sondajelor desfășurate în 35...
  sursa: cursbnm.md