fbpx
0.1 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

/VIDEO/ Producția cerealelor a crescut, dar a scăzut cea animalieră. Care este activitatea agricolă în primele 9 luni

Citește și:

Potrivit Biroul Naţional de Statistică în perioada ianuarie-septembrie 2023 comparativ cu aceiași perioadă a anului 2022, producția vegetală a crescut cu 46,1%, iar cea animalieră a scăzut cu 4,2%.

Conform estimărilor prealabile, recolta globală a culturilor cerealiere şi leguminoase a constituit circa 1802 mii tone, cu 76% mai mult față de perioada similară a anului precedent. Din totalul menționat recolta de grâu a constituit circa 1515 mii tone, cu 77% mai mult, a orzului – 238 mii tone (cu 80% mai mult), a leguminoaselor boabe – 37 mii tone, în creștere cu 41% mai mult.

Ce ține de creșterea animalelor în lunile ianuarie-septembrie 2023 față de ianuarie-septembrie 2022 s-a micșorat cu 4,5%. Micșorarea producției a fost generată de descreșterea numărului de animale în gospodăriile populației cu 5,5% și în întreprinderile agricole cu 3,6 la sută.

Chiar dacă producția de lapte a scăzut în acest an, procesatorii declară o creștere cu 16 la sută a produselor lactate. Producţia de ouă a scăzut cu 3,3% din cauza micșorării producţiei în gospodăriile populației cu 9,0%.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tragedia care a indignat Polonia: o copilă a murit de frig la 500 de metri de politiștii care ar fi trebuit să o salveze

Moartea Nataliei, o adolescentă în vârstă de 14 ani, răpusă de frig la 500 de metri de polițiștii care...

/VIDEO/ Troleibuze „de aur” la Bălți. Municipiul ar fi putut plăti peste 8 milioane de lei pentru livrarea grăbită a 22 de vehicule

Bugetul municipal ar fi pierdut aproximativ 8 milioane de lei, în urma unei decizii a fostei conducerii a orașului,...
  sursa: cursbnm.md